@skizo: Właścicielka zdobywała doświadczenia w USA i piecze chleb według starych procedur na zakwasach. Kolejki ustawiają się już od rana. Lokal jest na jednej z droższych dzielnic czyli Żoliborzu. Rozwija się tak dobrze, że będą wchodzić w cukiernictwo. No ale wykopki już postawiły krzyżyk i wiedza lepiej, że 20 zł za bochenek to za dużo.
@tweant: Bo to za dużo, chleb na zakwasie kosztuje z 10zł mniej, wiem bo moja mama robi z 10+l
A robienie chleba na zakwasie to nie jakiś rocket science, już #!$%@? nie mówiąc że USA i chleb to takie wielkie "xD", my w kwestii drożdży i wszelakich fermentacji jako europejczycy mamy o wiele większe doświadczenie.
@skizo: Nich im ktoś powie, że na wsiach to kobiety zajmowały się wypiekiem chleba i podtrzymują patriarchalne tradycje to się zesrają xD
kiedyś każda gospodyni piekła chleb. Żadna dziewczyna nie wyszła za mąż, jeśli nie umiała tego robić. Dawniej na wsiach pieczono chleb raz w tygodniu – 12-14 bochenków. Gospodyni rozdawała chleb sąsiadom, potem sąsiadki jej się rewanżowały, gdy one piekły chleb.
@skizo wy tu wyśmiewacie, a z tego co widać na ich Facebooku, to całkiem dobrze im idzie i nawet jagodzianki za 14 zł klientów nie odstraszają, więc zamiast obsmiewac doceńcie nietypowy model biznesowy. Na pewno lepsze to niż bycie influenserem lub działaczem społecznym, one chociaż nie pasożytują
Mnostwo jest starszych pań prowadzących małe piekarnie i robiące super chleb za UCZCIWĄ cenę. Oglądałem nawet reportaż w uwadze o jednej z takich pań i klienci mówili, że ona robi prawdziwy chleb jak dawniej, a nie kreuje się tylko, że taki robi. Cena za ogromny bochenek bodajże 5zł
@silnikAtrakcyjny: Nie są tą feministki, które nie mają pojęcia o biznesie i robieniu chleba i nie robią z tego ogólnokrajowej debaty, jakie
źródło: comment_1625509905C3W5osQJ2OcVtKGUwITDoE.jpg
Pobierz@Nemeczekes: kobieta nie może być modelem penisa
-Joey
A robienie chleba na zakwasie to nie jakiś rocket science, już #!$%@? nie mówiąc że USA i chleb to takie wielkie "xD", my w kwestii drożdży i wszelakich fermentacji jako europejczycy mamy o wiele większe doświadczenie.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1625532355b5WxWNZXTMbzippEsTO9Yq.jpg
Pobierz@Fritzowski: piekarniczka xD
@silnikAtrakcyjny: Nie są tą feministki, które nie mają pojęcia o biznesie i robieniu chleba i nie robią z tego ogólnokrajowej debaty, jakie
źródło: comment_1625548707QEZvKzirmM5UMF8eEUB0XJ.jpg
Pobierz