Wpis z mikrobloga

@andziamitsu: Przyjemny interfejs, i zajebiście stabilna. Distro oparte o archa mi się cały czas wywalały bez wyraźnej dla mnie przyczyny. Jedyny minus jaki w niej widzę, to kiedy faktycznie coś się na niej zepsuje bardziej to jest więcej szukania niż z archem i debianem, a pozatym nie mam na co w niej narzekać.
Fedora jest dla mnie połączeniem wszystkich rzeczy jakie kiedykolwiek mi się podobały w linuxie, i nie ma
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: Problem z tymi waszymi archami, slackami i inszymi kapeluszami polega na tym, że każda wieksza i mniejsza aktualizacja systemu, to jest dosłownie picie bruderszafta z diabłem. Debian i większość dystrybucji opartych na Debianie wygrywa, jeśli chodzi o stabilność. Tylko deb! Aha - moja prawda jest najmojsza!
  • Odpowiedz
Debian i większość dystrybucji opartych na Debianie wygrywa, jeśli chodzi o stabilność. Tylko deb! Aha - moja prawda jest najmojsza!

@Xawiu: dodatkowo mam zainstalowane na ZFS i przy każdej aktualizacji robi snapshot i dodaje wpis do GRUBa więc jakby aktualizacja coś #!$%@?ła to robię restart i mam dokładne 100% takie ustawienia i paczki jak przed aktualizacją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: Na kilku stacjach roboczych obsługiwałem na przestrzeni chyba 10 wersji. Wywaliła się 1-2 razy. Na tyle, że łatwiej było reinstalować niż naprawiać.

Ale i tak lepsze to i mniej problemowe niż #windows i jego chore wymysły.
  • Odpowiedz