Wpis z mikrobloga

@geebon
Tylko jaki byłby sens takiego działania? Ile może ważyć taka ilość piasku kinetycznego? Stawiam, że malutko, a nie wierzę, że ktoś obeznany z jaraniem nie rozpoznałby tego od razu.
To tak samo jak z legendami o "wzmacnianiu". jarania domestosem. Chyba jedynie jakiś Sebiks, który naczyta się, że tak trzeba, bawiłby się w to.
Zioło, nawet z c------j uprawy będzie dobrze kopać, wystarczy, że będzie odpowiednia odmiana.
Na tą chwilę to
  • Odpowiedz
@mindrape: kilo takiego piasku to 30zł. Tarza i suszy się w takim świeżo ścięte automaty i podwajają swoją gramaturę. Nie żebym ja coś takiego robił, kolega mi opowiadał.
  • Odpowiedz
@geebon:
Ja wiem, że taki piasek jest bardzo tani, ale podejrzewam, że jest też bardzo lekki więc nie ma opcji, żeby podwoić wagę. Inna sprawa, że jego ziarenka się przyciągają, więc raczej posklejałby się w grudki, a nie wyglądał jak normalne trichomy ładnie pooddzielane od siebie. Ja też słyszałem różne historie typu maczanie w coli itp. W praktyce raz jeden spotkałem c-----e z wyglądu jaranie z grudkami cukru/słodzika, ale to
  • Odpowiedz
@geebon: W dodatku zwykle nie ma sensu nawet dociążać, bo większość klientów "ulicznych" i tak nie ma wagi, a nawet jak mają to biorą często 0,5-0,7g i płacą jak za grama, bo i tak nie mają lepszego dojścia.
  • Odpowiedz