Aktywne Wpisy
sub +180
#rozdajo gry o piciu eliksirów!
Cześć mirki,
Z okazji re-launchu sklepu i premiery polskiej wersji gry, rozdajemy 3x Za Mało Many: Edycja Arcymaga :)
Za
Cześć mirki,
Z okazji re-launchu sklepu i premiery polskiej wersji gry, rozdajemy 3x Za Mało Many: Edycja Arcymaga :)
Za
Tak ciągle czytam o tym jakie to mieszkania są drogie, że młodych nie stać na mieszkanie, że tragiczna sytuacja itd.
No i generalnie ciężko się nie zgodzić, ale wiele osób popełnia podstawy problem poznawczy - mieszkania są ciężko osiągalne ale w dużych miastach, dlaczego Anetka zarabiająca 6tys. netto musi żyć w takiej Warszawie czy Krakowie? Dlaczego nie może się przenieść do powiatowego ~50k mieszkańców, pewnie straci ten tysiąc netto, ale za to zyska 2x tańsze mieszkania i w finalnym rozrachunku będzie ją stać na kredyt na mieszkanie. No pomijam fakt, że te kredyty to lichwa w białych rękawiczkach poprzez stopy procentowe i masywny dodruk pieniądza.
Musicie zrozumieć, że miasta takie jak Warszawa, Wrocław, Kraków, Katowice czy Gdańsk są dla osób, które zarabiają 15tys. netto i więcej, albo przynajmniej po 8tys. będąc w związku z partnerem/partnerką, co pozwoli im na rozbicie kosztów kredytu na 2 osoby i takich ludzi stać na mieszkanie.
Problemem nie są same wywindowane ceny nieruchomości, a silna centralizacja kraju, to nie dzieje się tylko w Polsce, dzieje się zarówno w Hiszpanii czy Portugalii. Nic dziwnego, że mieszkania kosztują po 18tys/m2 jak wszyscy prą do największych miast jakby się mieli zaraz zesrać.
No i generalnie ciężko się nie zgodzić, ale wiele osób popełnia podstawy problem poznawczy - mieszkania są ciężko osiągalne ale w dużych miastach, dlaczego Anetka zarabiająca 6tys. netto musi żyć w takiej Warszawie czy Krakowie? Dlaczego nie może się przenieść do powiatowego ~50k mieszkańców, pewnie straci ten tysiąc netto, ale za to zyska 2x tańsze mieszkania i w finalnym rozrachunku będzie ją stać na kredyt na mieszkanie. No pomijam fakt, że te kredyty to lichwa w białych rękawiczkach poprzez stopy procentowe i masywny dodruk pieniądza.
Musicie zrozumieć, że miasta takie jak Warszawa, Wrocław, Kraków, Katowice czy Gdańsk są dla osób, które zarabiają 15tys. netto i więcej, albo przynajmniej po 8tys. będąc w związku z partnerem/partnerką, co pozwoli im na rozbicie kosztów kredytu na 2 osoby i takich ludzi stać na mieszkanie.
Problemem nie są same wywindowane ceny nieruchomości, a silna centralizacja kraju, to nie dzieje się tylko w Polsce, dzieje się zarówno w Hiszpanii czy Portugalii. Nic dziwnego, że mieszkania kosztują po 18tys/m2 jak wszyscy prą do największych miast jakby się mieli zaraz zesrać.
Jechałem ok. 30% na D, 70% na S. Po mieście, więc czasem trzeba było zwalniać i się rozpędzać, ale też trochę po ścieżce rowerowej z równą prędkością. Czy coś źle robię, czy ta hulajnoga jest zwalona?
#hulajnogaelektryczna #xiaomi #m365 #m365pro #hulajnoga
Komentarz usunięty przez autora
Dodatkowo sprawdź ciśnienie w oponach i czy jak zakręcisz tylnym kołem to obraca się bez oporów, być może hamulec zbyt naciągnięty i opór robi.
Mam iphone. Jakaś dobra aplikacja jest do obsługi tej hulajnogi poza Xiaomi Home?
A czy to możliwe że przy takim przebiegu już akumulator jest już zajechany że przejeżdża 36% deklarowanego zasięgu? Na gwarancji mogą to naprawić? Kupowana była w Euro RTV.
Akurat MiHome nie jest dobra w tym temacie więc każda inna będzie dobra.
Co do baterii, 750km to nic. Ja na M365 zrobiłem 2500, a na M365PRO 4000km i nie były zajechane.
https://ibb.co/GsW8pYr
https://ibb.co/5jKMxDj
Zastanawia mnie Range with full battery cycle: 16,10KM. Czy to oznacza że ta apka przewiduje że moja hulajnoga przejedzie max 16KM na pełnym naładowaniu? Czy bateria to śmieć?
Napięcia na baterii wyglądają nienajlepiej ale tragedii nie ma, dziwne, trzeba by wyjąć baterię i ją sprawdzić miernikiem, jak jesteś z Wrocławia to ci mogę zrobić diagnozę tej baterii
Hulajka była kupiona w listopadzie 2020, więc ma jeszcze gwarancje. Tylko czy takie coś przejdzie na gwarancje? Ewentualnie mogę próbować zwrócić ją sprzedającemu.
Chociaż próbować oczywiście możesz, masz zawsze jakiś procent szans, ze przyjmą :P
Może porzedni właściciel modował i zjarał silnik przez co teraz źle pracuje i więcej prądu zużywa?
Dzisiaj sprawdziłem na 1S wyjechałem mając 78% i zrobiłem 13,4km zostało mi jeszcze 17% baterii.
Jaką masz wagę?? spróbuj dobrze napompować opony min 55psi.