Wpis z mikrobloga

Z kronikarskiego obowiązku. Od marca 2022 w całym #wieden trzeba będzie płacić za parkowanie w mieście :(
Postój w całym mieście będzie płatny od poniedziałku do piątku od 9:00 do 22:00 z wyłączeniem dni świątecznych. Maksymalnie będzie można zaparkować 2 lub 3 godziny w zależności od dzielnicy.

Do dyspozycji pozostają parkingi P+R.

Więcej info: https://www.transport-publiczny.pl/mobile/wieden-masz-samochod-bedziesz-musial-placic-za-parkowanie-69307.html
  • 8
  • Odpowiedz
w końcu! Na to czekałem. koniec z wiesniakami z okolic i autami z innych państw zajmujęcych miejsca dla mieszkańców miasta.
  • Odpowiedz
@level: wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że jak jeździsz często do innych bezirków, to mimo, że jesteś mieszkańcem miasta, to i tak musisz za parkowanie płacić jak za złoto, a w dodatku przeparkowywać.
  • Odpowiedz
@JudeMason: Mówisz o strassenaufsicht? To nie policja a takie uliczne kanary. Oni latają sprawdzić czy jesteś uprawniony do parkowania, masz ważny przegląd (bo inaczej nie możesz parkowac na drodze publicznej) i pewnie sprawdzają czy jako obcokrajowiec nie zalegasz z mandatami (wtedy blokada na koło). Gdyby sprawdzali czy ktoś nie jest AT blachach to sypałyby się mandaty. Oni IMHO nie mają do tego prawa aczkolwiek pewnie mogą sygnalizować że jakieś auto parkuje
  • Odpowiedz
@yale: to musisz mieć juz długo prawko i płacić składki. Ja po przeprowadzce do At w marcu zeszłeog roku chciałem zarejestrować auto i koszty na dzień dobry to było 5k Euro Nova i 2k Euro ubezpieczenia takieog jakie miałem wczesniej w Czechach. Poza tym własnie parkingi etc - moim zdaniem to bardzo dużo
  • Odpowiedz