Wpis z mikrobloga

@DerMirker: To są te bloki na ulicy Henryka i Karola Czeczów? Kur... przecież tam balkony wychodzą bezpośrednio na obwodnice :D

Na wprost obwodnica, z prawej pociąg, a z lewej zakłądy produkcyjne Telefoniki i dokładnie 500 metrów na wprost budowana jest baza LPRu. Dodatkowo smród. niebezpiecznie, zero infrastruktury i o ile pamiętam to to są tereny zalewowe. No kur.. ja nei wiem co ludzie musieli mieć we łbie żbey tam kupić
  • Odpowiedz
@Aerwin: trochę się tam zmienia, bo chyba ostatnie prace retencyjne na tym obszarze pomogły, bo nawet po ostatnich ulewach nie były tam zalane ulice, jak dawniej przy byle opadach (a teraz przecież sporo miejsc w Krakowie pływało). Plus za kilka miesięcy będzie stacja kolejowa, więc dojazd do centrum będzie lepszy niż z wielu innych dzielnic.
Tylko też trochę nie ogarniam, kto tam kupił te mieszkania od strony wschodniej, z oknami
  • Odpowiedz
@Cymerek: te tereny Telefoniki to już jest obszar, gdzie zgodnie z opracowywanym teraz MPZP będzie się zaczynać dzielnica wieżowców aż do samych Rybitw (jedynie ten teren, gdzie aktualnie stoją bloki ma obejmować niską zabudowę). Więc pewnie poczekają na to, żeby w razie klepnięcia tego planu móc sprzedać działkę za dobrą kasę.
  • Odpowiedz
@Aerwin: a co mają ludzie kupujący np. mieszkania przy Opolskiej (a buduja zaraz obok mnie) - hałas jest 24h/ dobe/ciągle jacyś debile się ścigają, albo karetki #!$%@?. Jeszcze wcześniejsze bloki były wybudowane tak kawałek od ekranów, a teraz wjebia nowe bloki między ekrany, a stare bloki xD i mam bekę z tych ludzi co tam mieszkania kupili bo pewnie myśleli - ooo tyle mam miejsca przed blokiem, taka prywatność, a
  • Odpowiedz
@little_muffin: ceny już poszły w górę, po tym jak ruszyła budowa stacji i termin jej oddania bardzo się przybliżył. Kolejny skok cen strzelam że może być po zatwierdzeniu nowego MPZP wraz z budową linii tramwajowej (aktualnie miasto przymierza się albo już zleciło przygotowanie koncepcji przedłużenia nitki od Płaszowa).
  • Odpowiedz
@Aerwin: Generalnie te osiedla jak pozostałe to jest trochę patola (tu dochodzi totalna ciasnota, brak miejsc parkingowy, lokali usługowych czy zwykłych „terenów rekreacyjnych” jak no płac zabaw a o boisku nie wspomnę), wszędzie beton zieleni brak. Na zlocieniu jedynie tereny spółdzielni posiadają fajna zieleń i są w taki sposób ich bloki budowane żeby przestrzeń jednak była
  • Odpowiedz
@Apocotokomu: Pare razy byłem na złocieniu i własnie tereny spółdzielni jeszcze w miare wyglądają. Jeżeli ktoś pracuje z domu albo na miejscu to to miejesce mogłoby być nawet niezłe. No ale to co później tam postawili to jest dramat - totalna betonoza i klasyczna deweloperka nasawiona na maksymalizacje zysków
  • Odpowiedz
@DerMirker: @Aerwin: Nie jestem z Krakowa, więc sobie poszukałem tego miejsca na mapach google.
I moja reakcja jest tylko jedna: XDDDDDDDDD
Serio ludzie płacą setki tysięcy za mieszkanie obok jakiegoś rowu, obwodnicy i hali produkcyjnej?

To jeszcze Kraków jest? Przecież to już prawie Wieliczka.
  • Odpowiedz