Wpis z mikrobloga

Jako że zawsz po wielkich przegranych turniejach zawsze pojawia się szukanie kozła ofiarnego to pomimo że osobiście jestem przeciwko takiego szukania jednego winnego to jednak dzisiaj chce podkreślić kto jest w mojej opinii faktycznie winny takiego stanu kadry. A jest nim… Zbigniew Boniek. Najpierw po Nawałce kiedy większość osób miała przeświadczenie że skończył się pewien okres i potrzeba budować nową reprezentacje, to postawił na zachowawczego Brzęczka który zamiast grać w piłkę starał się nie przegrać.

Później kiedy wszyscy krytykowali Brzęczka bronił go jak lew, a gdy ten wywalczył awans i kadra mentalnie była już przynajmniej jedną stopą w turnieju, to przekreślił wszystko co Brzęczek budował. Nie bronie Brzęczka ale uważam że na tym etapie to była najgorsza decyzja. Jednocześnie zabrał staremu trenerowi możliwość udowodnienia że jego wizja drużyny ma sens z drugiej spalił nowego trenera na samym początku. Budowanie reprezentacji przez Paulo Souse na Mundial wydaje się mi zadaniem karkołomnym. Przez to co zrobił Boniek zdaje się że ciężkie będzie uzyskane zaufania Sousy od kibiców oraz zawodników i zawsze będzie nosił piętno Euro 2020.

#mecz #reprezentacja #pilkanozna #boniek #brzeczek #sousa #kadra
gadsh - Jako że zawsz po wielkich przegranych turniejach zawsze pojawia się szukanie ...

źródło: comment_1624479825qRBbB50DomZP87AqfJaxPV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach