Wpis z mikrobloga

#krakow rodzinne ogródki działkowe. Licytacja w urzędzie. Działki bez wody, prądu, bez wywozu śmieci, bez kibli w pobliżu i bez ogrodzenia i zarośnięte krzaczorami. Powierzchnia ~230m2. Cena wywoławcza 6.89 zł za miesiąc plus VAT. Wygrała osoba, która zaproponowała czynsz miesięczny za dzierżawę w wysokości 450 zł plus VAT.

Ktoś może mi wytłumaczyć co ludzie maja w głowie żeby za takie gowno działki płacić takie pieniądze? Oni na tym jakiś biznes później kręcą czy jak? Nie wierze ze to kupują dla siebie. A dzierżawa jest teoretycznie nie do podnajęcia. Żeby tam moc wypocząć czy posadzić pomidory to trzeba z 30 tys pewnie włożyć
  • 11
  • Odpowiedz
  • 0
@mrlestat może też być tak że po prostu nakręceni artykułami pseudodziennikarzy o ogródkach w cenie 30-50k odstępnego myślą że zrobili deal życia, podczas gdy 20 km od Krakowa można kupić działkę rolną w cenie która wzięta na kredyt gotówkowy da ratę 150-200 zł :-) i prąd jest i miejsce na studnię... To poprostu proza życia: ogarnięci kupią 15 arów :-) a frajerzy 2,3 ara. I jedni i drudzy zapłacą tyle samo. Jak
  • Odpowiedz
podczas gdy 20 km od Krakowa można kupić działkę rolną w cenie która wzięta na kredyt gotówkowy da ratę 150-200 zł

@piiar: gdzie? Nie wiem czy zauważyłeś, ale teraz działki rolne często są sprzedawane w cenach bardzo zbliżonych do działek budowlanych. Bo MOŻE kiedyś staną się budowlanymi.
  • Odpowiedz
podczas gdy 20 km od Krakowa można kupić działkę rolną w cenie która wzięta na kredyt gotówkowy da ratę 150-200 zł :-) i prąd jest i miejsce na studnię...

@piiar: xddd widać, że masz pojęcie o aktualnych realiach rynku
  • Odpowiedz
  • 0
Ok, gmina Słomniki 11 ar asfalt prąd w słupie przy drodze. Cena 9 k plus notariusz (2k) i spłata zaległości (ale to jakieś grosze byli).
Oczywiście - buty zdarłem szukając, pomogło mi po pierwsze że to nie pierwsza działka która tak kupiłem (pierwsza dla rodziców, wcześniej kupiłem dla siebie - tamtych nie liczę bo to było z 7 lat temu), oraz pomogło doświadczenie zawodowe.
Po namyśle może pochopnie oceniam ludzi którzy kupują
  • Odpowiedz