Aktywne Wpisy
Metylo +70
Dobra robota panie Midel, piękny chów Polaka zwyczajnego
#nieruchomosci
#nieruchomosci
MarianJanusz +131
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Druga sprawa to może nieumiejętnie operujesz łopatą. Ja swoje pierwsze razy z aluminową łopatą dostawałem #!$%@?. Musiałem nauczyć się odpowiedniego pierwszego ruchu, czyli ustawienie pod kątem i śmiały ruch do TYŁU a nie przodu, co powoduje, że ciasto dociska pizzę do łopaty
Pizza sprzed chwili
- zostaw miejsce na brzegach, nie układaj skladników po sam rant. - od momentu posmarowania ciasta sosem staraj się zrobić wszystko sprawnie szybko bo pizza zacznie sie kleić do blatu - nie nabieraj pizzy na łopatę pod kątem tylko jak najbardziej na płasko - semolina jest lepsza od mąki ale zanim nabierzesz pizze na łopate sypnij na lopate mąkę i ja zrzuc ta mąkę od razu - zdecydowany ruch jak nabierasz
@RaoulDuke_ ja nie nabieram pizzy na łopatę tylko robię ją na niej :) gdybym miał robić na desce a później nabierać to w życiu by mi się nie udało
@SpecjalistaOdNiczego: papier do pieczenia można używać w temperaturze do 200 stopni jakoś.
@Karol4722:
Po coś jednak producenci o tym ostrzegają. ;)
@Krupier spróbowałem z tym papierem i to imo nie to samo. Na samym kamieniu lepsza pizza mi wychodziła. Jutro kupię semolinę /)