Aktywne Wpisy
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
mgr_rybak +49
Dobrze, że dzisiaj śmieciarki nie jeżdżą to jeszcze rok przede mną. Jak zwykle pijcie ze mną kompot.
#urodziny
#urodziny
a kolega @tyrytyty chyba zarywa nockę dla największych szlagierów w piłce nożnej
Stoi w obronie ludzi (ludzi?) pokroju Jasia Kapeli tudzież Mai Staśko, jednocześnie mając ogromną bekę z prawicy, czy też środowiska wolnościowego. No i taki jest kontekst ogółem.
@plackojad: typowy zjazd celebryty, zaczynasz obracać się wśród "elity", chcesz pozostać popularny i lewaczejesz. ale żyjemy w polonistanie nie w USA czy UK więc ludzie mają bk z typa za kretyńskie poglądy xD
@RobertoBaggio: To, że zlewaczał to wiem, nie wiedziałem jednak, że aż tak! xD
Mamy Roberta Gwiazdowskiego, Centrum Adama Smitha, Sadowskiego i jeszcze wielu inteligentnych ludzi, którzy potrafią sensownie i na poziomie przedstawiać swoje racje.
Środowisko wolnościowe to zdecydowanie nie jest tylko Konfa (całe szczęście).
Pozdrawiam Twoje dwie szare komórki :)
Tylko czekać, aż wszędzie będzie szukać faszyzmu i seksizmu, jak i obrzydliwego patriarchatu. Dziwny człowiek, tak się dać wywieźć w pole przez jakieś lewicowe oszołomy.
Dodatkowo jeśli wygrana wynosiła powyżej 2280 jednorazowo to jeszcze 10% od wygranej.
Więc bardzo mało prawdopodobne, żeby zapłacił 40% od "zysku" jak marzy się lewicy, której Mieciu kibicuje bardzo mocno.
Wydaje mi sie jednak ze mylisz pojecia. Kazdy zarabiajacy na gieldzie czy u bukmachera - placi taki sam podatek od zyskow. Nie ma zadnych zasad w stylu ze leworeczny placi 15% a praworeczny 10%. Kazdy placi tyle samo.
Tobie pewnie rozchodzi sie o to dlaczego dochod z pracy jest opodatkowany bardziej (procentowo) niz dochod z zyskow kapitalowych.