Aktywne Wpisy
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +14
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Temat dotyczy algorytmow i złożoności :
Stawiam browarek za pomoc
1. Opisz szczegółowo co oznacza w sensie ogólnym zapis O(N2)
2. Jak sądzisz – czy wysokość drzewa binarnych poszukiwań zależy od pierwotnego uprządkowania kluczy przed rozpoczęciem tworzenia tego drzewa ? Odpowiedź szczegółowo uzasadnij.
3. Jak sadzisz – czy algorytm szukania w głąb dla grafu może poprawnie działać w sensie ogólnym, jeśli zastosujemy go do drzewa binarnego ? Dlaczego ?
#programowanie #informatyka
1. Jest to zapis odnośnie sortowania babelkowego, jednego z najwolniejszych i najprostszych sortowań które polega na przeiterowaniu po kazdym elemencie i zweryfikowaniu czy liczba jest wieksza badz rowna do porownywanej. Na koniec otrzymujemy z tego ciąg liczb posortowany.
N jest w wzorze ilościa wykonanych przejść
2.Sądzę ze tak, drzewo binarne składa sie z drzewa oraz liści, Dochodzi tutaj do sytuacji w której dane dzielone sa
Komentarz usunięty przez autora
dpowiedz w jednym zdaniu dlaczego tworząc algorytm musimy określać asercje początkową i końcową algorytmu ?
1. Oznacza, że od pewnego
n
ilość wykonywanych kroków jest zawsze mniejsza niżn^2
. Tyle i aż tyle. Przy czym jest to prawdziwe dla dowolnegoO(f(n))
, które oznacza, że od pewnegon
ilość wykonywanych kroków jest zawsze mniejsza niżf(n)
. PrzykładowoO(1)
oznacza, że niezależnie od wejścia ilość kroków jest stała, aO(n!)
oznacza, że musimy przetestować wszystkie możliwe kombinacje wejścia by uzyskać wynik.2. Tak,