Aktywne Wpisy
mrocznegacie +109
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
drobne_na_taryfe +536
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
Jeżdzę 30% teren, 70% szosa.
#rower
Wydajnosć to osbna sprawa, mala buteleczka - probka - starcza na 6 smarowań. Ta srednia jeszcze nie wiem na ile, ale smarowane juz mam ponad 15 razy z niej a zeszla cwiartka. Wiec nie najgorzej.
Co do głośności to dla mnie właśnie nie jest pikuś, tylko jedno z podstawowych kryteriów, wiec jeśli nie uda mi się tego w żaden sposób uciszyć to będę musiał niestety zrezygnować. Dziwi mnie jednak to, że
Na początku wyczyściłem porządnie łańcuch (szczotką+wodą z mydłem, wd40, benzyną ekstrakcyjną i dopiero alkoholem) i nałożyłem sporo tego wosku. Potem dokładam przy każdym myciu roweru (zimą nawet dwa-trzy razy w tygodniu. Teraz może raz na dwa tygodnie). Napęd jest zawsze czysty w porównaniu do któregokolwiek oleju który używałem. Czy jest głośniejszy to nie zauważyłem.
@niezielony: przed pierwszym użyciem napęd (korba i kaseta też) powinien być na tyle czysty, żeby na szmatce czy ręce nie było brudu. No i natury nie oszukasz, zawsze będzie się przyklejać jakiś kurz i bród z drogi, ale przy wosku nawet jak złapiesz za łańcuch to ten smar z brudem łatwo schodzi w porównaniu do oliwek i przed kolejnym smarowaniem wystarczy przetrzeć na sucho. IMO