@Pociongowy: dużo osób tutaj sugeruje zażalenie. Wiem, że aż się o to prosi, żeby ktoś podał sensowny paragraf a nie taki, niekonstytucyjny, ale nie wiem, czy chce mi się aż tak w to angażować.
@Noct: a z jakiej racji ma bekac ktos kto wydal zgode na budowe? Jak Somsiad CHCIAL postawic chalupe na SWOJEJ dzialce ktora nie ma dojazdu i byl tego swiadom to dlaczego ktos by mu mial tego zabraniac?
@Alasthor: OP ma pole/działkę, na której jego somsiad zza płotu budując się miedzy działkami chciał ustanowić służebność bo nie miał dojazdu na plac budowy i ogólnie, OP się nie zgodził, został zaskarżony czy jak tam, w międzyczasie postawił zapory przeciwczołgowe na polu i tak już trwa ta batalia sądowa dobre kilka lat. Ta sprawa idealnie pokazuje jak c-----e jest sądownictwo w p0lsce. xD
@Noct: a z jakiej racji ma bekac ktos kto wydal zgode na budowe? Jak Somsiad CHCIAL postawic chalupe na SWOJEJ dzialce ktora nie ma dojazdu i byl tego swiadom to dlaczego ktos by mu mial tego zabraniac?
@callmemiro: właśnie dlatego jest to nielegalne żeby potem taki typowy Polaczek debil nie mówił "ale ja już mam dom postawiony kurrrłłła to mi się należy dojazd"
@whitewolfik: Ale dziwisz się? Przecież ten dom nie wymaga pozwolenia więc może stać w szczerym polu. Za to działka wymaga dostępu do drogi i o to cię pozwał zamiast próbować się dogadać.
@whitewolfik: dojeb fejm u Jaworowicz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak realnie to którędy ten sąsiad dostaje się w tej chwili do domu? Przez twoja dzialke czy jakoś inaczej?
Komentarz usunięty przez autora
@callmemiro: bo prawo wymaga, żeby była droga dojazdowa, a przy podziale działki trzeba wyznaczyć drogi dojazdowe.
@callmemiro: właśnie dlatego jest to nielegalne żeby potem taki typowy Polaczek debil nie mówił "ale ja już mam dom postawiony kurrrłłła to mi się należy dojazd"
@whitewolfik: Ale dziwisz się? Przecież ten dom nie wymaga pozwolenia więc może stać w szczerym polu. Za to działka wymaga dostępu do drogi i o to cię pozwał zamiast próbować się dogadać.