Wpis z mikrobloga

@sigma: ale nie rozumiesz... Mając Revoluta w Polsce tylko przelewy do Polski są darmowe, zagraniczne zawsze są płatne więc w jenach Ci dowalili. Pytałeś o przelewy krajowe...
@karpadoor: To ty nie rozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Revolut jest dostępny również w JP i na jednym koncie revoluta możesz mieć kilka rezydencji podatkowych. Więc niby wysyłasz lokalnie ale np. w JP te przelewy przychodzą z zagranicznego konta, chyba to było UK więc Japoński bank dowalił sporą prowizję za obsługę przelewu międzynarodowego. W każdym razie fajnie że w Polsce działa to inaczej.
@karpadoor: nope, testowałem też na japońskim, może w przyszłości to zmienią ale pewnie problem w tym że japoński system bankowych jest głównie ręczny, trzeba przy przelewie podać numer oddziału, kod pocztowy i inne głupoty aby przelew w ogóle doszedł ;)
@sigma: Pytałeś oryginalnie o Polske, to Ci powiedziałem jak tutaj działa. Z mojego R na polskie konta nie ma w ogole opłat/problemów. Ale tak sobie myślę, że R ma bank teraz na Litwie więc wewnątrz UE może nie być opłat a np. do JP już są.