Wpis z mikrobloga

@gosciu82: Przecież w tym ostatnim fragmencie bohater nie neguje sensu wchodzenia, tylko zastanawia się czy nie lepiej poczekać na spadki i wtedy wchodzić, na co jego kolega mu odpowiada: You wanna stay poor stay poor", prezentując postawę kogoś z typowym FOMO, kto na bank straci na dzień dobry.

Twoim zdaniem, czekanie na spadki żeby wejść wtedy na rynek, to złe podejście?
Lepiej wchodzić bezrefleksyjnie na pełnej k----e w okresie ciągłych
  • Odpowiedz
@gosciu82: jemu nie ma sensu tłumaczyć.
On wie o co chodzi tylko rżnie głupa.
To nie ten typ człowieka który chce rozmawiać, tylko się pokłócić z kimś na wykopie dla beki.
Taki humor wujka emeryta na imprezie po wódce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@unified_observer: gdzie byliscie w 2k11. Ktory z was sie wtedy pakowal, ktory z was wtedy sprzedal jak poszlo do dollara itd ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ilu zostalo hodlerow ze zlotych czasow gdzie bitek kosztal mniej niz chleb.

Teraz znowu banka na bitku, wchodzicie od 40k$+ i musicie wierzyc ze pojdzie do gory bo juz jestescie stratni, to the moon, 100k do konca czerwca.
  • Odpowiedz
@m0rli: W 2011 walczyłem jak pogodzić budżet domowy między potrzebą jedzenia, a płaceniem rachunków za wilgotną zima zagrzybiala suterenę.
Robiłem to specjalnie po to żeby taki koleś jak ty mógł w 2021 siłować się na takie głupie komentarze.
Wtedy się kopało na domowym komputerze, nie kupowało
  • Odpowiedz
@unified_observer:
a widzisz mogles wszystko rzucic jesc suchary i bys teraz miliarderem byl. jak ty sobie z tym radzisz.
kazdy w retrospekcji madry jest. Trzeba bylo kupic akcje google za dollara itd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ten sam filmik mozna zrobic na wszystkim co poszlo do gory kilka tysiecy %, tylko podmienic aktywo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Problem jest taki ze zaden z nas tutaj zgromadzonych nie zna
  • Odpowiedz
@m0rli: przede wszystkim gdybyś był w takiej sytuacji to byś wiedział że suchary są drogim luksusem .
Po drugie: skąd wiesz co jadłem? Chcesz się że mną licytować na doświadczenia życiowe? A może uczyć mnie o skrajnej biedzie?
Nie rozumiem o czym chcesz udowodnić z tym całym nawiązaniem do analizy wstecznej.
Z całą pewnością nie zrozumiałeś idei tego filmiku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz