Wpis z mikrobloga

Chcę zrobić blind buya Terre d’Hermes, ale mam już kilka bazowanych na wetywerii flakonów (guerlain vetiver, eau sauvage edp, wszystkie encre noire). Czy ten Hermes wyraźnie się od nich rozni i ta wetyweria jest zrobiona trochę inaczej, czy jakiegoś wielkiego zdziwienia nie zaznam i lepiej celować w innym kierunku?
#perfumy
  • 12
  • Odpowiedz
@Choir: warto. Jest to inna wetyweria, ale raczej bezpieczny wybór jak ją lubisz. Pytanie czy lubisz proszek ISO :) TdH warto mieć, uwielbiam ten zapach chociaż parametry mogłyby być lepsze.
  • Odpowiedz
@Choir: parfum jest podobny, może trochę bardziej czuć w nim wetywerię i ciut lepsze parametry
Kiedyś zrobiłem taką mini reckę zapachów podobnych do terre:
- Terre d'Hermes parfum - podobny do edt, trwałość mnie nie zachwyca. Mocna wetyweria i cytrusy w otwarciu. Niemal identycznie (ale przy gorszej jakości i parametrach) pachnie:
- Yves de sistelle Ivanhoe - praktycznie to samo co wyżej, przypomina klasyka, ale parametry mizerne. Za to żel
  • Odpowiedz
@prp1tw: amouage sunshine i beach hut,neroli canvas od al haramain, Bond no 9 eau de new york, wszystkie klony i interpretację na temat aventusa, dziś wpadł na makeup nishane hacivat 100ml/520zl także jest szansa że ktoś na tagu zrobi rozbiórkę, więc polecam.
Ostatnio hajpowany ganymedes. na letnie wieczory można dać sultan vetiver od nishane.
  • Odpowiedz