Wpis z mikrobloga

Ad https://www.wykop.pl/wpis/58038547/prawdziwa-rownosc-to-znacznie-wiecej-niz-tylko-row/#comment-206505597

Już @Gaku745 zaorana i co? Czarnolista. Jedyny argument dzieci zwących się antykapitalistami. A chciałem jeszcze dopowiedzieć:

Żeby tak Cię trochę bardziej naprowadzić.

To co uważacie za anarchosyndykalizm można porównać do minarchizmu - oba zakładają istnienie państwa minimum, który będzie dany stan utrzymywał. Ale nikt kto postuluje minarchizm nie twierdzi, że ma coś wspólnego z anarchizmem. Anarchizm jest dopiero krok dalej - minarchizm -> anarchokapitalizm.

Po zczarnolistowaniu oczywiście wypisuje swoje wysrywy do mnie w swoim temacie, ja nie mogę odpowiedzieć - nie pojawia się moja odpowiedzieć i typiara "wygrywa" dyskusję. Tak to z wami lewakami właśnie jest.

Tagi tożsame:
#antykapitalizm #anarchizm

• 31
  • Odpowiedz
@Gaku745: To Ty masz dysonans poznawczy. To że ktoś mówi o sobie jak o anarchiście, nie znaczy, że nim jest. Anarchista to osoba, która postuluje brak państwa (brak władzy). Nikt ponad to. Każdy kto postuluje cokolwiek powiązanego z władzą wyciera sobie tylko gębę słowem anarchia. Tak jak demokraci USA słowem liberał.
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry: Żeby być liberałem nie trzeba być klasycznym liberalem z instytutu misesa, można być socliberałem i dalej będziesz liberałem. A demokraci w USA to właśnie socjalni liberałowie.

Anarchista to osoba która dąży do minimalizacji szkodliwych hierarchii w społeczeństwie i tego nie zmienisz, wyraźnie nie czytałeś nic na temat anarchizmu tylko produkujesz swoje własne pierdy i one tobie szkodzą, podesłałem tobie multum źródeł które tobie przeczą a ty dalej w to brniesz,
  • Odpowiedz
@Gaku745:

Teraz jeszcze sobie przeczytaj to co wrzuciłaś. Bo to dokładnie potwierdza moje słowa. Wymienieni przez Ciebie nie mieli nic wspólnego z lewicą. Baaa, stanęli w opozycji. Oraz tak jak napisałem, anarchizm zaczął być wiązany z lewicą w XX wieku. Wszystko tam masz xD.

Anarchista to osoba która dąży do minimalizacji szkodliwych hierarchii w społeczeństwie i tego nie zmienisz

xD nie mogę. Cytując Ciebie:

To ty będziesz teraz swoje własne definicje
  • Odpowiedz
Bo to dokładnie potwierdza moje słowa. Wymienieni przez Ciebie nie mieli nic wspólnego z lewicą.

@DanteTooMayCry: W jaki sposób i jaką lewicą?

a teraz sobie tworzysz nową własną.

@DanteTooMayCry: Anarchism is a political philosophy and movement that is sceptical of authority and rejects all involuntary, coercive forms of hierarchy - wikipedia. A akap nigdy nie będzie formą anarchizmu. Wymyśliliście go sobie w połowie XX wieku, do tamtej pory anarchizm zawsze
G.....5 - > Bo to dokładnie potwierdza moje słowa. Wymienieni przez Ciebie nie mieli ...

źródło: comment_1622801167igFBhFAze8lJVhNnca41BR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gaku745:

W jaki sposób i jaką lewicą?

Ty chociaż trochę kojarzysz co piszesz? Czy tylko to co na bieżąco piszesz? Przeczytaj swoje wypowiedzi w oryginalnym temacie. I jak chcesz mi odpisywać dalej to mnie wyrzuć z czarnej, chętnie to wszystko co tu napisałem wrzucę tam, bo to dla Ciebie zbyt wygodne, że niedogodną rozmowę wyrzuciłaś i teraz sobie tu piszesz pierdu pierdu.
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry: W moich wypowiedziach jest pełno cytatów które łączą anarchizm z nurtem skrajnie lewicowym.

Z resztą, szkoda mi już czasu na akapka który myśli że jego wizja świata jest prawdziwa, mimo że istnieje tylko w artykułach z dziennik.pl, a ja tobie podaje obiektywne źródła takie jak encyklopedia PWN, wikipedia, podaję też literaturę anarchistyczną a tobie dalej nic nie klika, koniec rozmowy z mojej strony bo nie jesteś tego warty.
  • Odpowiedz
@Gaku745:

O właśnie... a potem sama nie ogarniając co piszesz zadajesz mi pytanie:

@Gaku745:

Komedia po prostu. Idź się ogarnij, odblokuj mnie tam i możemy rozmawiać, tutaj już nie zamierzam.
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry: Sorry nie mam czasu na antyintelektualistów, oszustów i kłamców, którzy szursko wierzą że anarchizm jest prawicowy bo tak było w jakimś wywiadzie w jednej polskiej gazecie. Poza tym nie angażujesz się z tym co tobie wysyłam. Koniec rozmowy.
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry: W artykule który wysłałeś tak było o prawicowym anarchizmie, a to było twoje jedyne źródło którym raczyłeś się pofatygować. Że anarchosyndykalizm to minarchizm? Śmiechu warte i potrzebuję źródło tej rewelacji. Ale go nie wyślesz bo takiego nie ma. To był jedynie twój wysryw wzięty na chłopski rozum. Także żegnam i może kiedyś dorośniesz do rozmowy, a nie będziesz z ukrycia rzucać ogólnikami bez ŻADNEGO pokrycia. Pisać głupoty to ja też
  • Odpowiedz