Wpis z mikrobloga

@sluchawki_bez: no ten od xboxa one działa perfekcyjnie, podłączasz i tyle. Z padem od PS4 mam np. mega problemy w Fifie, nie wiem jak w innych grach ale spodziewam się podobnie, trzeba kombinować ściągać jakieś programy, zmieniać ustawienia systemu
  • Odpowiedz
@sluchawki_bez: niby steam wspiera pada od PS5, ale już miałem kilka gierek na steamie, które po prostu z tym padem nie działają (dying light, ori the blind forest). Są też takie, z którymi nie miałem żadnego problemu (it takes two). Być może da się to ogarnąć, jakimiś mapowaniami czy coś, ale pewnie jest trochę z tym zabawy.
  • Odpowiedz
  • 1
@sluchawki_bez Jak już DS4 to poluj na V1, działa prawie bez problemów, zaś z V2 mam cyrki jak nie wiem, chyba do dzisiaj nie grałem na nim bo zawsze wolę podłączyć starego i działa.
  • Odpowiedz
Sony DualShock 4 v2 do grania na PC

@sluchawki_bez: Miałem przez rok. Zachwycałem się ergonomią, a teraz słuchaj:
- do pełnego używania musisz zainstalować http://ds4windows.com/ i spędzać czas nad konfiguracją
- w cześci gier steam trzeba się #!$%@?ć z konfiguracją. Niby 4 kliknięcia, ale odpalasz grę, wyłączasz, przestawiasz konfigurację strowania, znowu odpalasz. Niby powinno działać na standardowej i steam ma wsparcie tego kontrolera ale bywa różnie.
- gry i tak wyświetlają
  • Odpowiedz