Wpis z mikrobloga

@thority: @Badass: grubas Grom jest aż tak dobry/fajny, czy reszta orków jest zwyczajnie słaba/nudna?

Z dlc to na pewno The Warden and the Paunch

Z dlc to chyba poczekam co pokażą w tym ostatnim, bo Warden and the paunch mi nie pasuje część z helfami (grałem tyrionem i allariel i jakoś mi zaspecjalnie nie podchodzą)
A co do imperium - idzie grać tam geltem na start czy za ciężki start?
@marv0oo: nie pamiętam już, czy przebudowa Waaagh! była w FLC czy DLC, ale nawet jeśli w FLC, to mimo tego Grom ma tak świetne mechaniki, że staje się najlepszym Lordem. Eltharion w sumie tak średnio wypadł, więc możesz się zastanowić czy warto dla Groma tylko kupować.
@thority: znaczy, z DLC do WH2 zostało mi to, the shadow and the blade i the hunter and the beast. Z ostatnim to nie wiem, bo jeszcze nie grałem imperium i z tego co widziałem ta ekspedycja ma jakieś dziwne mechaniki (plus zaczyna w lustrii więc raczej nie jest za dobry na pierwszą gierkę imperium xD) a ten typek do jaszczurek to horda więc dla mnie raczej odpada (chaosem mi się
@marv0oo: nie wiem czy do końca rozumiem pytanie, ale jedne zmiany były w FLC czyli za darmo dla wszystkich (np. Imrik) a inne płatne zamknięte za DLC (Ikit i jego lab, Throt i jego lab). Nie pograsz jednostkami z DLC jak nie masz (czyli np. Stone Trolls czy River Trolls).
@thority: znaczy to, że jednostkami z DLC bez dlc teoretycznie grać nie mogę (ale jak komputer skonfederuje frakcję z DLC i potem ja go skonfederuję to już mogę xd) wiem, ale z tego co wiem to np. te całe czyszczenie drzew u Wood Elfów jest normalnie u LL z WH 1, a nie tylko u sióstr, więc bez DLC są zmiany.
Ale obczaję sobie jakie mechaniki ma grom, bo wiem tylko,
@marv0oo: Z Orków to tylko Groma polecam, Krasnoludy - Belegar Ironhammer albo Grombrindal (ten drugi jest stosunkowo prostą kampanią). Imperium nie pomogę, bo ich nie lubię zbytnio i przeszedłem kampanie Markusem Wulfhartem (DLC).
podstawce

@BomBom: jak masz samo WH2 to masz podstawowe 4 rasy i tylko kampanię Wiru.
Jak masz WH1 i WH2 to w WH2 masz drugą kampanię łączoną - Mortal Empires gdzie masz dostęp do wszystkich podstawowych Ras z WH1 i WH2. W ME masz dostęp do wszystkiego co kupisz w WH1 i WH2.
Jakbyś kupował WH1 dla Mortal Empires to poszukaj sobie tam były jakieś dwie edycje, w jednej masz DLC
@marv0oo:
Total War: WARHAMMER II - Repanse de Lyonesse
Total War: WARHAMMER II - Gor-Rok
Total War: WARHAMMER II - Tiktaq'to
Total War: WARHAMMER II - Lokhir Fellheart
Total War: WARHAMMER II - Alith Anar
Total War: WARHAMMER II - Tretch Craventail
Total War: WARHAMMER II - Mortal Empires
Total War: WARHAMMER II - Steps of Isha
Total War: WARHAMMER II - Imrik
Total War: WARHAMMER II - Skaven Chieftain

kupiłem
@BomBom: ogólnie jak kupiłeś już tego WH2 to sprawdź na steamie w DLC czy masz jeszcze jakieś darmowe do pobrania + zrób konto na totalwar access bo tam możesz sobie zclaimować np. najnowszego Lorda do mrocznych elfów, mounta dla orków, czy glade capitana dla wood elfów
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marv0oo: tzn kupiłem i tak w normalnej cenie zwykłego klucza więc nie jestem stratny czy coś tylko ciężko się połapać co jest co a chciałbym pograć krasnoludami
ale mortal empires zapewnia wszystkie rasy z tego co widziałem

@BomBom: w sensie - Mortal Empires to jest tak jakby łączona kampania WH1 i WH2.
W podstawowym WH2 masz tylko kampanie wiru, gdzie masz konkretne zadanie (wszyscy podstawowi lordowie mają takie same - zbierać syf i robić rytuały z wirem, lordowie z DLC i nowych frakcji z 2 [tomb kings i wampiry piraci] mają inne zadania). I masz tam dostęp do
@BomBom: ja bym na twoim miejscu najpierw ogarnął rasy z podstawki WH2. U pierwszego lorda u każdej z ras masz opcje włączenia rozszerzonego samouczka jakbyś potrzebował. Ogarnij jak działa gierka i jak się spodoba, to dokup WH1 i tyle.