Aktywne Wpisy
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Phantom-Zero +1
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
Tytuł: Brisingr
Autor: Christopher Paolini
Gatunek: fantasy
ISBN: 9788366409026
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
Trzeci tom serii Dziedzictwo i jak na razie najgorszy. Ta część ukazuje luki logiczne całej serii na przykład (uwaga - spoilery)
Poza błędami logicznymi nie podoba mi się zbytnie skupienie na postaci Rorana, który kreowany jest na boga i niepokonanego, a dodatkowo wszystko to bez niczyjej pomocy i magii. Nie kojarzę innej postaci, czy to w literaturze, czy też kinematografii, która dysponowałaby tak ogromnym fartem i wachlarzem umiejętności.
Pomimo kilku wad cała seria wciąż mi się podoba i chętnie poznam jej zakończenie. Historia jest ciekawa, a wykreowany świat ma swój potencjał. Wiadomo, że daleko mu do perfekcji Władcy Pierścieni ale jednak wciąż ma swój urok. O ile w ostatniej części autor nie popłynie może to być całkiem dobra seria fantasy ze średniej półki.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
Fajna jest też seria z Travisem Chase'm od Patricka Lee (pierwsza książka Tunel) z tym że to bardziej taki mix sci-fi i fantasy.
Jeśli lubisz mitologię grecką/rzymską/nordycką i książki młodzieżowe to polecam książki od Ricka Riordana. Moim zdaniem najlepszy jest cykl Percy Jackson i bogowie olimpijscy
@Owieczka997: PIEŚŃ LODU I OGNIA!!!
Co do recenzji to pełna zgoda. To całkiem przyjemna seria ale ma swoje mankamenty. Cukierkowość, naiwność, uproszczenia. Widać, że pisał to dzieciak
@nietypowytyp: ciekawa jestem jak wypadnie ostatnia część
@nietypowytyp: Dodałam do listy (。◕‿‿◕。)
@Owieczka997: Nie będę bił i nawet poradzę Ci - nie czytaj Pana Lodowego Ogrodu. Potwornie nudne dziadostwo