Aktywne Wpisy
talarzon +241
Nazywam się talarzon. Podczas tamtej edycji byłem administratorem Prime januszex mma, szybko zacząłem żałować angażu. Brak znajomości internetu przez zarząd federacji i kompletna bieda finansowa robią swoje. Zgadza się, nic się nie da w tej federacji zrobić.
Poniżej pomysły, które były niemożliwe do zrealizowania:
Walki i turnieje:
-
Poniżej pomysły, które były niemożliwe do zrealizowania:
Walki i turnieje:
-
KrzysztofZimnoch +163
Zastanawiam się co lepiej kupić:
- nowy iPhone 12 64GB + cloud ~3599 (red :( )
- nowy iPhone 12 128GB
- używany iPhone 11 Pro ~2800zł
- nowy iPhone 11 pro
- android np. Samsung S20FE 5G
Jeszcze a propos iPhone, zastanawiam się, czy jest sens dopłacać parę stów do innego koloru, gdzie na tel i tak będzie case.
#iphone #apple #cokupic
Co kupić?
Miałem dokładnie taki sam epizod jak Ty kilka tygodni temu, mój obecny telefon to OnePlus 7 Pro. Szukałem ofert, zastanawiałem się czy kupić IP 12 czy 12 Pro, a może 12 Pro max? A w sumie to może XS MAX refurb by starczył skoro mają takie fajne wieloletnie wsparcie iOS?
Pożyczyłem od kumpla IP11, który leżał u niego w szufladzie od kiedy dostał służbową 12. Poużywałem kilka dni i w sumie dochodzę do wniosku, że nie ma czym się zachwycać. Są rzeczy, które działają o kilka procent lepiej, są takie co działają kilka procent gorzej, są takie co po prostu działają inaczej. Ogólnie spodziewałem się po wielu komentarzach, że zmiana na iPhona #!$%@? mnie z butów ale w rzeczywistości okazało się, że to telefon jak telefon, w klasyfikacji ogólnej nie postawiłbym ani iPhona ani porządnego androida wyżej. Potwierdziło mi się wrażenie, że 95% komentarzy chwalących apple piszą osoby, które z androidem miały styczność albo 10 lat temu albo z jakimiś Redmi za 500 zł. Owszem, jak masz cały ekosystem apple włącznie z macbookiem i apple watch to (u kumpla) fajnie to działa i jest mniej #!$%@? z konfiguracją aby to dobrze ze sobą gadało ale jeśli tak jak ja używasz peceta na Windowsie, masz zegarek Samsunga czy inny to integracja reszty z iPhonem wcale nie jest lepsza niż na androidzie i w zasadzie ginie jedyna unikatowa cecha
Nie zdążyłem wyedytować a chciałem dodać:
W sumie wypadałoby jeszcze nakreślić mój profil użytkowania.
- nie gram w gry
- używam messengera (niestety) i signala
@stanley88:
To chyba najczęściej klepany mit jeszcze z czasów początków androida. Nie widzę różnicy w konfiguracji iPhona od konfiguracji np Samsunga czy czegokolwiek innego. Przecież na stockowym androidzie tak samo jak na iPhonie gówno zrobisz, chyba że wrzucisz roota i custom roma ale jeśli tego potrzebujesz to i tak raczej wiesz co robisz. Jedyna poważna przewaga iPhona jaką
Heh. Mój Samsung tez tak potrafi ale sobie tego nie ustawiłem, bo mi się nie chce. I tracę codziennie „czas” na rzeczy kompletnie zbędne.
Iphone na początku „wymusza” ustawienie tych funkcji właśnie po to żebyś od razu miał pełna możliwośc korzystania
Tak jeszcze uzupełniająco do moich wrażeń z testów i twoich zakupów.
Zadaj sobie pytanie czy chcesz po prostu nową zabawkę, coś świeżego, ciekawego (bo nieznanego) czy naprawdę masz jakiś problem z obecnym telefonem albo androidem