Wpis z mikrobloga

Jak to było

będzie 100k pod koniec 2021

Chyba jednak nie.
W sumie to ciekawią mnie motywy ludzi którzy jeszcze się tego syfu nie pozbyli (oczywiście poza tymi którzy zapomnieli danych do konta [czyli większości pewnie]), to było jasne, że ta piramidka się zwinie. No nic lecimy na 1k, a potem może znowu jakaś korpo inwestycyjna będzie chciał wycisnąć maluczkich.

#kryptowaluty #bitcoin
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zasko_da_gama: Ale jak to, przecież mówili, jak Bitcoin miał kapitalizacje na poziomie1,2 biliona $, że to przez niską kapitalizacje był podatny na zmiany ceny, a teraz jak już jest dużo hajsu na rynku, to będzie stabilniejszy od Euro xD
Mimo 1,2 bilionowej kapitalizacji dalej to gównowaluta, którą nie da się za nic płacić, bo zanim bitcoiny się przeleją na inne konto, mogą być już warte 20% mniej xD

@ZADYMIARZ_PL
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: dużo osób mówi różne rzeczy, nie wiem nawet do czego się odnosisz i chyba niezbyt mnie to interesuje XD

ale takich paróweczek nocoinerów z bólem d--y, którzy wyłażą tylko jak spadnie było, jest i będzie mnóstwo - również przy kolejnym cyklu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@CzaryMarek: musisz kompletnie nie ogarniać rynku żeby pisać takie rzeczy albo podajesz c-----e baity. Poza tym pierwsza zasada zawsze w sercu: nie słuchaj ludzi z wykopu xd
  • Odpowiedz
@tgcis: Kto tutaj nie ogarnia rynku? Zarobić na bitcoinie można tylko sprzedając go drożej niż się kupiło, jak ktoś sprzeda drożej niż kupił, to ktoś inny żeby zarobić musi znaleźć kogoś innego, żeby sprzedać jeszcze drożej niż kupił i póki piramidka sobie rosła i każdy sprzedawał drożej niż kupił, wszystko było pięknie, jak zjeżdżamy, to coraz więcej ludzi będzie sprzedawać taniej niż kupili, a jak dodać do tego, że 1%
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@CzaryMarek: Jak byś dłużej był w btc to byś wiedział, że skok o 10x w parę miesięcy to nic dziwnego. Tak samo jak spadek o 50 albo nawet 80 procent. Ludzie tracą bo panikują przy wahaniach i sprzedają taniej niż kupili. Grunt to mieć nerwy i cierpliwość.
  • Odpowiedz
@scriptkitty: W pewnym momencie BTC będzie szedł po 1$ i wtedy ci cierpliwi stracą najwięcej, możliwe że to jest właśnie ten moment, bo największa bańka właśnie pękła, z 1,2 biliona kapitalizacji na 600 miliardów, koncerny się wycofują, państwa blokują i właściwie perspektywy są coraz gorsze.
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: BTC ma jedną cechę która sprawia, że póki BTC istnieje będzie regularnie pompowany, a mianowicie pozwala losowym ludziom zostawać w prosty sposób milionerami. Idź przekonaj 7mld ludzi, że to się nie uda.
  • Odpowiedz
@TheMaskator: Pozwala dokładnie tak samo jak granie w LOTTO, większość straci, garstka zostanie ultra bogata.
To jest gra o sumie zerowej, żeby ktoś na bitcoinie zarobił 1 mln $, to 1000 osób musi stracić po 1000$.
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: No chyba nie do końca, jednak wartość btc rośnie, kiedyś był średnio po 0.0001c, później po 300$, po 10k$, część tych pieniędzy które ludzie zarobili jest zakumulowana w wartości bitcoina i póki btc nie spadnie do 0 to tych pieniędzy nikt nie stracił.
Załóżmy, że kupiłem auto za 250k z limitowanej serii i za 5 lat to auto jest warte 500k, jak je sprzedam to zarabiam 250k, ale ten
  • Odpowiedz
@TheMaskator: Samochód to zły przykład, bo na samochodzie ostatecznie wszyscy tracą. Jeżeli kupiłeś bitcina za 300$ i sprzedasz za 10k, to jesteś 9,7k do przodu, ale ktoś musiał kupić za 10k i żeby zyskać musi sprzedać za 20k, ten co kupił za 20k, musi sprzedać za 30k itp. itd.

Wzrost ceny BTC wynika z tego, że cały czas znajdowali się kolejni nabywcy którzy kupowali go za coraz bardziej absurdalne kwoty
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: No ja myślę, że nie runie, bo im niżej będzie spadał tym większej ilości ludzi się będą symbole dolara w oczach odpalać i będą kupować i znowu napędzać bańkę, myślę, że prędzej technologia pokona bitcoina, np. jakieś komputery kwantowe które będą natychmiast rozwiązywać kolejne bloki, albo politycy wprowadzający jakieś ograniczenia i opłaty
  • Odpowiedz