Wpis z mikrobloga

- Wuja dyro firmy transportowej, flota 12 samochodów - zaszczepiony, Pfizer
- Kuzyn robiący habilitację, doktor nauk biologicznych - Zaszczepiony, chyba Astra, ale nie jestem pewny
- Kuzynka kończąca medycynę - Zaszczepiona od chyba już roku, namawia wszystkich do szczepień
- Mój sąsiad, profesor nauk ekonomicznych - Zaszczepiony, chyba też Astrą, bo uniwerek ich wysłał na szczepienia
- Współpracownicy z teamu w korpo, 80% z nich wykształcenie wyższe, magisterki - 3/4 z nich zaszczepiona, 2/3 z pozostałych ma już umówiony termin na szczepienie, reszta ma jakieś problemy z sercem (chyba) i się jeszcze zastanawia
- Tata, mechanik samochodowy specjalizujący się w "samochodowym IT" w sensie oprogramowaniu - zaszczepiony, Pfizer
- Wyniki ankiety w korpo, która była wysyłana do działów, żeby wziąć to pod uwagę przy ewentualnym powrocie z home office (wyniki zaokrąglone żeby nie było stalku ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) - ponad 90% osób z zarządu i górnego managementu zaszczepione, około ~68% specjalistów z działów IT, finansów i marketingu zaszczepionych, ~40% osób odpowiedzialnych za konserwację w tym konserwacje powierzchni płaskich zaszczepionych

**Wuja wolnomyśliciel postujący na Facebooku filmy z żółtymi napisami i szukający spisków z Billem Gatesem, bezrobotny, na rencie od 8 lat, skończył szkołę po powtarzaniu 8 klasy podstawówki chyba 3 razy - nie szczepi się
Sąsiadka różowej, która choruje na syllogomanie, czyli patologiczne zbieractwo i raz w roku przyjeżdża kontener i mieszkańcy #!$%@?ą jej cenny dobytek w postaci hałdy śmieci** - nie szczepi się

A ty do której grupy wolisz należeć?
#koronawirus #bekazantyszczepionkowcow
niochland - - Wuja dyro firmy transportowej, flota 12 samochodów - zaszczepiony, Pfiz...

źródło: comment_1622282773lVB1dJMJpB3ZtkYXXJ3caT.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
@MarcinS96: bhahahdhas z domu nie bedziesz mogl wyjsc bez kagańca bo cie pały beda gonic szurze a ja se bede stał pod oknem bez maseczki z biletami do kina świeżo po koncercie twojego ulubionego zespołu i obiadku w restauracji i powrocie zza grnaicy i sie śmiał bo nic nie będziesz mógł hahahhahhahh
  • Odpowiedz
@ViiV01234: a wy covidioci i tak musicie kagańce nosić po zastrzyku xDDD I gdzie tu wolność xDDD. Widzę że z covidianami nie ma co dyskutować bo wierzycie że świat jest pełen dobra i władze chcą waszego dobra xDDD żal mi waszej głupoty ślepaki...
  • Odpowiedz
@niochland: mi ten stan epidemii odpowiada dużo więcej czasu i pieniędzy bo przeszliśmy na zdalną. Z dyskotek, siłowni nie korzystam. Jedynie co mnie wkurzało to te godziny dla seniorów, maski na ulicach, ale teraz jest git.

Nie zależy mi na powrocie do tzw. normalności.

Wirus dla osób do 40 roku życia jest niegroźny. Większe prawdopodobieństwo jest na utratę zdrowia i życia w wypadku samochodowym niż przez tego wirusa.
Jeżeli będę
  • Odpowiedz