Wpis z mikrobloga

LUDZIE! PRZECIEŻ TU NIKOGO NIE MA! -
o idolach współczesnego internetu dwa słowa.

Czasem wydaje mi się, że tak prymitywne odcinki Hejt Parku
to tajny wkład Stanowskiego w misję społeczną.

Ten cyniczny cham specjalnie zaprasza do programu idoli światopoglądowych.

Oni orać mają się sami.

Stano kończy nagranie, wraca do domu, odpala piwo i obserwuje z uśmiechem kolejną gównoburzę, którą wywołał. Dlaczego? Bo oto obnażył kolejny autorytet, kolejnego aktywistę, który w nagraniach, tekstach czy innych formach przekazu na dystans potrafi być przekonujący dla swoich, jednak w rozmowie na żywo, bez montażu, czar pryska.

Po dzisiejszym odcinku łatwo śmiać się z wyglądu, zachowań, wzorców Jasia, ale to słabe. Jaś nie jest problemem, zresztą on przynajmniej wierzy w to, co mówi. No i przyszedł do programu, a to odwaga, nawet za 600zł.

Większym problemem są te bardziej wyrafinowane "autorytety".
Wiedzą, że gadają bzdury, ale specjalnie budują na nich swoje elektoraty, tylko w bezpieczny sposób, z dala od "hejtu". Trzymają się w okopach popleczników, bo w większości dyskusji nie potrafiliby obronić tego, co głoszą.

Jaś mnie nie śmieszy, bo o wielu większych autorytetach czy to na lewo czy na prawo można krzyknąć

LUDZIE! PRZECIEŻ TU NIKOGO NIE MA!

#kanalsportowy #hejtpark #stanowski
Pobierz
źródło: comment_1622149065ysoCQcNGipMqtQQJH6FKfx.jpg
  • 6
@GoddamnElectric: Kolego, odklejenia i gadania od rzeczy to nie brakuje po ani po lewej ani po prawej stronie, napisałem o tym w przedostatnim akapicie.

Z chęcią bym zobaczył w HEJT PARKU jakiś autorytet Lewicy, który umie składać zdania złożone. Który opiera się na liczbach i potrafi toczyć dyskusję na argumenty. Może Zandberg, może ktoś inny, ale jak przyjdzie Maja Staśko to znowu będzie dramat i to nie kwestia strony politycznej tylko
@Boomkin: Przepraszam, nie miałem złych intencji. Po prostu zauważyłem, że jest wśród wykopków istnieje tendencja przemilczania udziału Mentzena w tym programie przy jednoczesnym eksponowaniu występów innych gości, którzy na równi się skompromitowali - co uważam za trochę śmieszne zjawisko i myślałem, że też w ten trend się wpisujesz.

Jeśli chodzi o sedno wpisu - Hejt Park to program rozrywkowy. Tam głównie chodzi o oglądalność i biznes, stąd też i zapraszanie osób,