Pofarbowałam włosy tonerem na turkusowo (to miał być krótkotrwały efekt, na jedną imprezę), ale teraz cholerstwo trzyma mocno, a ja potrzebuję wrócić do jakiegoś w miarę naturalnego koloru. Próbowałam już sztuczek typu oczyszczanie sodą, ale nic z tego. Czy farba w jakimś odcieniu brązu albo rudego może to pokryć? #farbowanie #wlosy #fryzjer #mirabelkopomusz
@NajlepszyStalkerWZonie: Miałam podobny problem i pomogła mi ta odżywka. Tylko trzeba uważać, bo mocno farbuje skórę (koniecznie trzeba mieć rękawiczki na łapkach podczas nakładania), wannę/prysznic i ciężko to domyć. Dużym plusem jest to, że ten brąz z włosów spłukuje się w sumie jednocześnie z kolorem, który przykryłam :)
@NajlepszyStalkerWZonie wygoogluj sobie frazę "koło kolorów fryzjerstwo". Na takim kole znajdź kolor najbardziej zbliżony do tego co masz aktualnie na głowie. Neutralizatorem tego koloru będzie kolor znajdujący się po przeciwnej stronie na kole
@NajlepszyStalkerWZonie: A warto kombinować zamiast iść do dobrego fryzjera który to ogarnie? Bo tricki z sodą co najwyżej zmieszczą włosy, a neutralizacja koloru innym kolorem nie musi się skończyć wcale lepiej dla kondycji i koloru włosów. Brąz sporo przykryje ale potem pewnie odrost będzie inny. Niektóre kolory tak mają, mi czerwony tak się wżarł że miałem fioletowo-czerwone włosy dopóki fryzjerka mi nie naprawiła.
#farbowanie #wlosy #fryzjer #mirabelkopomusz
Dużym plusem jest to, że ten brąz z włosów spłukuje się w sumie jednocześnie z kolorem, który przykryłam :)