Mam problem z dużym użyciem prądu więc odłączyłem wszystkie korki w domu i nie ogarniam licznika xD Czy to znaczy że ucieka mi gdzieś 0.2.2 Ampera? Czy może ten licznik nie pokazuje chwilowego i jedyny sposób na sprawdzenie to odkręcenie korków na 24h i patrzenie czy licznik się nie przekręci xD? #pytanie #energetyka #elektryka #kiciochpyta
@Niebadzlosiem spójrz na odczyt gdy pokazuje 15.8.0 Zapisz wartość Odłącz wszystko Poczekaj ile dasz radę, 1h czy 2h czy nawet 10h Spójrz na wartość przy 15.8.0 Jeśli będzie większa, to prąd gdzieś ucieka
@Bodzias1844: kurde nie zwróciłem uwagi xD Czyli nie da rady sprawdzić chwilowego zużycia ? Jeśli nie mignie żaden kwh przez cały dzień to znaczy że nic nie bierze xD?
@Niebadzlosiem: Jak przytrzymasz przycisk trochę dłużej w tym liczniku to o ile dostawca prądu nie zablokował wejdziesz w bardziej rozbudowane menu i powinieneś chyba mieć gdzieś tam chwilowy prąd na każdej fazie.
Czy to znaczy że ucieka mi gdzieś 0.2.2 Ampera?
Czy może ten licznik nie pokazuje chwilowego i jedyny sposób na sprawdzenie to odkręcenie korków na 24h i patrzenie czy licznik się nie przekręci xD?
#pytanie #energetyka #elektryka #kiciochpyta
Jeśli będzie większa, to prąd gdzieś ucieka
Czyli nie da rady sprawdzić chwilowego zużycia ? Jeśli nie mignie żaden kwh przez cały dzień to znaczy że nic nie bierze xD?