Wpis z mikrobloga

Czas zaprosić Was do lektury mojej krótkiej analizy dot. upadku rewolucji w Białorusi.

Krótko opisuję białoruskie społeczeństwo, przyczyny wybuchu protestów oraz ich upadku, jest też kilka słów o EuroMajdanie i perspektywach na przyszłość. Spojler: przyszłość widzę w czarnych barwach. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Z pewnością każda powyższa kwestia zasługuje na swój osobny, długi artykuł, ale na razie to musi nam wystarczyć ()

https://kulturozofia.pl/dlaczego-bialoruska-rewolucja-upadla/

Zapraszam też na mój fanpage, gdzie informuję o swoich publikacjach: https://www.facebook.com/Kulturozofia (jak widać, nie spamuję ( ͜͡ʖ ͡€) )

Kulturozofia_pl - Czas zaprosić Was do lektury mojej krótkiej analizy dot. upadku rew...

źródło: comment_1621856903cB6PUMhorSp7p8BTS3y1LA.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kulturozofia_pl: Nie uwzględniłes jednej rzeczy mianowicie Wiele osób związanych z małym insr średnim biznesem odczuwa skutki kryzysu. Są bardzo w-------i myślą albo o wyjeździe albo o przeniesienie tego w--------e dalej. Piłka w brew pozora jest w grze. Fakt pierwsza szansa została zmarnowana bo albo pali się komitety albo komitety się tworzy . Będzie jeszcze dogrywka.
  • Odpowiedz
@szczebrzeszyn09: jak najbardziej są ludzie, których dalej dotyka sytuacja w Białorusi. Ale obawiam się, że to nic nie zmieni - protesty będą, ale władza się nie zmieni.

Mam nadzieję, że się mylę. Jeśli władza się zmieni to będę pierwszy to powiedzenia "myliłem się" lub wskazania na zmiany, ktore zaszły od momentu wydania werdyktu do obalenia władzy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kulturozofia_pl: władza się zmieni bo nawet biologia w pewnym czasie zacznie odgrywać pewna rolę ... I Łukaszenka przeniesienie się na łono Lucyfera. Ludzie związani z władzą mają go już dość bo wyraźnie ograniczyły się możliwości zarobkowania
  • Odpowiedz
@szczebrzeszyn09: kiedyś tak, tylko kiedy? ;) Łukaszenka ma 66 lat, Putin ma 68 lat. Bracia Castro mieli po 80-90 lat. Biden ma 79 lat. Jeśli nagle go nie dopadnie cięzka choroba to jeszcze może rządzić przez przynajmniej kolejne 10 lat. W międzyczasie będzie przygotowywał syna do objęcia władzy.

Czy ktoś go zabije/odsunie? Może. Ale tak naprawdę sankcje unijne i amerykańskie niezbyt trafiają w to wojskowo-oligarchiczne otoczenie Łukaszenki. I nie jest
  • Odpowiedz