Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#smartfon #smartfony #asus #samsung #googlepixel

Jak Mireczki sądzą, co będzie najbardziej rozsądnym wyborem?
1. Samsung S20 FE 5G (taki wydaje mi się uniwersalny i ma wszystko czego potrzeba)
2. Google Pixel 5 (względnie 4a) (dobre foto i bateria)
3. Asus Zenfone 8? (Świetny rozmiar, w sumie niewiele więcej wiem bo recenzje na YT wydają się być sponsorowane, na papierze wygląda zacnie)
Zależy mi na foto/wideo i płynnym działaniu. Praktycznie nie gram w gierki. Telefon zmieniam co jakieś 3 lata. O każdym z nich wyczytałem tyle samo dobrego co i złego i... nie wiem.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@czuczer: Na plus dla Samsunga łatwość zdobycia bez kombinowania i pojawiające się promocje. Widać że zaoszczędzili na kilku rzeczach (czujnik zbliżeniowy, czy czytnik palca), ale wygląda na to że nie przeszkadza to jakoś bardzo. Już nawet wersję bez 5g dali ze Snapdragonem więc zastanawiam się czy jej nie wziąć bo 5g jest moim zdaniem za droga (innych różnic chyba nie ma). Pixel niby super ale jednak coś tam jest nie
  • Odpowiedz
@zagu: ja miałem podobny dylemat jakiś czas temu i wybrałem iPhone 11, ale z tych wyżej szedłbym w FE 5G z LTE, bo idzie dorwać w dobrych pieniądzach i będzie przyszłościowy
  • Odpowiedz
  • 1
@czuczer: panowie, pixel super wygodny ale jednak. Mocy trochę brakuje, głośniki mierne, naprawdę. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do topowych samsungow to graja jak gówno. Aparat mimo softu też już jednak odstaje, wyswietlacz tak samo. Bierz s20fe
  • Odpowiedz
  • 0
@przemo93c: Jakby mi się Mi9T nie zaczął rozkraczać (ma za sobą 3 lata świetnej pracy, teraz ma rozbite plecki i zaczął coś zamulać więc przy okazji celuję w dużo lepsze foto-wideo) to czekałbym na premierę Pixel 6 albo S21 FE. A tak chyba faktycznie wjedzie ten S20 FE, tylko trzeba okazję na pepperku upolować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zagu: Ja z kolei zastanawiam się nad zmianą na zenfone 8 bo bardzo lubię małe telefony ale z obaw to właśnie nie wiem jakie ma głośniki (przy tych z sgs9+ większość wydaje się słaba a z Asusem to mało do czynienia miałem) no i zdjęcia na pewno gorsze niż w Galaxy/#!$%@? i ogólnie znanymi zawodnikami.
  • Odpowiedz
@zagu: @czuczer: @przemo93c:
Mam Zenfone 8 od tygodnia to mogę się podzielić wrażeniami:

1. głośniki są w nim rewelacyjne, grają głośno, czysto i w dodatku mają fajne basy. Grają nieco lepiej niż S10e.
2. telefon jest ultraszybki, no ale to raczej nic dziwnego bo ma topową specyfikację. Ja mam wersję 8/128
3. aparat robi zdjęcia na pewno lepsze niż LG G8, którego miałem poprzednio. Jak to się ma do obecnych flagowców to się nie wypowiem, bo ich nie używałem a poza
  • Odpowiedz
  • 0
@kikoen: Ja albo kupię S20 FE w normalnej promocji (bez kombinowania i użerania się z obsługą Media Markt która nie zna obowiązujących promocji), albo się wstrzymam i poczekam na premiery Pixel 6 i S21 FE. Nawet jak ich nie kupię to ceny obecnych modeli powinny lekko spaść.
  • Odpowiedz
  • 1
@przemo93c: @czuczer: Wziąłem S20 FE 5G 6/128 w Amazon. W promce Amazon Prime Days granatowy był za 499$ (wyszło mnie nieco ponad 2265pln) z gwarancją 3 lata. Pomarańczowy był nieco taniej. Jeszcze nie mam wrażeń bo jeszcze go nie widziałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@przemo93c: Często raczej nie. Za 2400 był w promocji w Orange Flex i to chyba była najniższa cena jak chodzi o polskie sklepy. 2300 było już kiedyś w Amazonie. 2299 to standardowa cena wersji bez 5G, z kolei tu najniższa cena była 1850 (kombinowania z Media Markt i ich promocją z odkupem telefonu), a tak to schodził na okolice 1900 za pojedyncze kolory (np fioletowy) albo teraz na Prime Days
  • Odpowiedz