Wpis z mikrobloga

@Elnath: Jak będziesz wartościowym człowiekiem, który przekaże dobre wartości i zasady swoim dzieciom, to oni będą mieli Ciebie za autorytet. Jeśli przekażesz te wartości w sposób dobry to będą chcieli nimi żyć i przekazać je swoim dzieciom.
@lilitch123: Czy pamiętasz swoich pra pra pra pra pra dziadków? Zapewne nie. Zapewne równiez teraz pierwszy raz o nich myślisz. A gadka o tym, że jesteś z ich genów niczego tu nie zmienia. Wychowanie, geny, ten ulotny sens działa tylko do 2 pokoleń. Potem człowiek jest nic nie wart, żadnego sensu, wspomnień czy chwili.

To moje zdanie, chętnie wysłucham Twojego.
@Elnath: Nie pamiętam, bo jak mówiłem, nikt mi o nich nie opowiadał. Dlaczego? Może dlatego, że nie przekazali tych dobrych zasad i wartości swoim dzieciom, które by ich za to pamiętały. Myślę, że jeśli jest się dobrym ojcem czy dziadkiem to jednak pamięć o Tobie, o czasie spędzonym z Tobą zostaje z nimi na długo. Może nawet na tyle długo, że opowiedzą o Tobie swoim dzieciakom i wnukom, jak to ich
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Elnath: u mnie problemem dziadków i ich wspomnień była wojna. Ciężko to przeszli. Nie dziwię się że nie chcieli mówić.. znam troszkę opowieści od rodziców. Co dopiero pra...