Wpis z mikrobloga

Hej, mam co by nie mówić, nerwicę wegetatywną, czy jak to mi mówili lękową, ale hoo z tym, mam leki i już, tylko pytanie jest takie, czy lub jak pokonać "ciągłe zmęczenie" "ciągłą nie chęć", a jak coś robię to z opóźnieniem, jednym słowem nie mam tyle energii co kiedyś, wiem że te leki które biorę trochę obniżają oprócz libido np: stany euforyczne, czasami jest tak że z rana mam dużo energii do pracy, a najgorsze jest to że zamiast iść spać to mi się włącza tryb "praca". Nie wiem jak to rozwiązać, bo żonę zaczyna to denerwować, dwa że często gęsto prześpię się w dzień na 2-3 godzinki, a prowadząc swoje dg - trzeba delikatnie mówiąc zapier*alać. Do tego chciałbym jakoś unormować sobie sen czyli kiedy mam spać to śpie, a w dzień pracuję, bo ostatnio to nawet mówię współpracownikom że jadę do klienta, a tak naprawdę jadę się przespać do domu. Macie jakieś rozwiązanie ?

#nerwica
#pytanie
  • 7
@OscarGoldman: Mi taka energia uciekła w #!$%@? po 30. Nawet, jak odstawiłem leki na NL przez dwa lata, to nie wróciła. Przy monotonnej pracy biurowej lub mało angażującej fizycznie jestem wypompowany. Psychicznie i fizycznie. Przy pracy fizycznej jestem zmęczony, ale bardziej „szczęśliwy” więc winę rzucam na brak sportu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli masz problemy z zasypianiem, to kweta jest fajna. Godzina i leżysz.
@Fox7er: no właśnie, ja mam pracę bardziej biurową, ale też czasami trzeba coś po działać fizycznie - wtedy taka praca mnie nawet bardziej satysfakcjonuje, mimo że i tak na swoim i tak, to normalnie czuje że brakuje mi takiej aktywności jaką miałem kiedyś, nie wiem czy to przez leki, czy że już nie ma się 20-lat, nie wiem sam nic, jedni mówią że to przez leki, drudzy że za mało witaminy
@OscarGoldman: Jeżeli masz działalność, to możliwe. Masz dużo na głowie i to zmęczenie psychiczne leczysz drzemkami, zamiast sportem na świeżym powietrzu. Biorę przykład z ojca, który też prowadzi firmę i jak, mówi, że musi się odstresować, to bierze kolarkę i robi kilkadziesiąt kilometrów, a jest po 60. Kumpel w pracy podobnie; jak wykonujemy bardziej monotonną pracę, to ziewa, narzeka że senny. Ale jak przyjdzie do fizycznej pracy (branża budowlana) to #!$%@?,
@OscarGoldman: @Fox7er: Nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem na który mówicie ale w łatwy sposób można wylądować negatywne emocje poprzez wysiłek fizyczny więc może dlatego można poczuć się lepiej plus endeofiny. Sport jest bardzo pomocny w zaburzeniach psychicznych co jest wyśmiewane na wykopie.