Wpis z mikrobloga

Kurczę, akcje InPost S.A. można kupować przy minimalnej wysokości zlecenia wynoszącej tylko 15 EUR. Standardem na XTB jest chyba 500 PLN / 100 USD / 100 EUR. Aż korci, żeby nabyć chociaż jakiś symboliczny pakiet. :D

W takim razie będę sobie trochę dobierał, bo lubię tą firmę. Korzystam z Allegro, zamawiając rocznie ponad 100 przesyłek do Paczkomatów. Jeszcze nigdy się na Nich nie zawiodłem. Przesyłki z całej Polski, dzień po wysłaniu są już w mojej skrytce do odebrania. Uwielbiam zamawiać przez InPost. Będę im kibicować w działalności za granicą. :)
#gielda #inpst
źródło: comment_1621182592n54lf0aom1swoTyer2pRPW.jpg
  • 9
@Argonix: Ta jasne, Allegro z nieba wyczaruje 12000 swoich paczkomatów w całej Polsce. Przecież InPost stawia Paczkomaty od bodajże 12 lat i nie zwalnia tempa. Ktokolwiek chciałby konkurować to zostanie zmieciony z planszy. Mają monopol na odbiór przesyłek w automacie.
@DexterFromLab: Dzięki za radę, właśnie tak będę robić. Na każdej, nawet z pozoru dobrej spółce można wtopić więc trzeba uważać i nie pakować się całym wkładem. Aktualnie jestem na etapie budowania swojego portfolio. To na czym straciłem (growth USA) nadal holduję, a rozglądam się za innymi spółkami. Strata nie oznacza, że źle wybrałem aktywo tylko w złym momencie kupiłem (wszedłem na górce, szczycie). Teraz będe kupował obserwowane spółki regularnie, dobierając co