Wpis z mikrobloga

Hej detaliści ;) Czy deironing lakieru jest obowiązkowym elementem czyszczenia nadwozia? Czy to tylko poprawia samopoczucie zlecającego? Do tej pory nigdy tego nie robiłem i efekt był. Niedawno przypadkiem się z tym spotkałem i mam mieszane uczucia. Niby nie majątek, ale zawsze pracy więcej #detailing #car
  • 13
@Bogusz1989: W którym momencie? U mnie było tylko trochę syfu za przednimi kołami i tylnymi, trochę na tylnym zderzaku z boku, dzwi, przednie błotniki czyste. Czyli akurat u mnie malutko
@FilipWWL: przyznaję połowę racji ;) większość aut mytych na myjniach bezdotykowych będzie wyglądać jak ta beta którą wysłałem. W Twoim wypadku mogło być inaczej. Zależy też ile auto jeździ i w jakich warunkach
@Rapek6263: No grubo, u mnie koła są bardziej schowane w nadkolach plus klocki sportowe które nie drą darcz, polimer, wosk to i śmieci mniej. Ale widzę, że trzeba będzie dołożyć procedurę do czyszczenia lakieru
@FilipWWL: tak naprawdę wszystko zależy nawet od regionu gdzie mieszkasz (jakość powietrza), czy auto w garażu przechowywane, jak często myte i zabezpieczone. Przykładowo auta parkowane w okolicy torów kolejowych mocno krwawią.