Wpis z mikrobloga

Czy wolałbyś mieć za sąsiada Araba z Palestyny czy stojącego na granicy cywilizacji Zachodniej Izraelczyka?

Pytam bo pamiętam że Muzułmanie z Bliskiego Wschodu nie byli tu kochani w 2015/16 więc jestem ciekaw na ile was już przekabacili sycącym kebabem.

Zapraszam do dyskusji!

#neuropa #antysemityzm #izrael #palestyna #uchodzcy #bekazprawakow
źródło: comment_1620799045jDiW7bLcjHkhXXEcUetqov.jpg
  • 59
@ToiletShark: Mea culpa, rzeczywiście, źle przeczytałem, ale uszczypliwej uwagi nie można było sobie oszczędzić, a jakże. Wg. cioci wiki Żydów w WP było ok. 120 tys, oczywiście po mobilizacji. Także ciągle 12%, biorąc pod uwagę Twoje dane odnośnie mobilizacji oraz to, że Żydzi w II RP stanowili ca. 10% ludności. Którzy Żydzi mieli bronić Galicji przed Ukraińcami? Ci którzy zostali wymordowani w 1942? A może Ci którzy uciekli do
@Guzkow Dane z wikipedii trochę kłócą się z wcześniejszym artykułem, bo wychodziłoby, że reszta mniejszości w wojsku wynosiła zaledwie 10 tyśm, ale już mniejsza o to. Nie chodzi mi o 2 wojne światową, bo nikogo nie dziwi fakt, że Żydzi walczyli z nazistowskimi Niemcami, miałem na myśli początki II RP, oraz wszystko przed. Śmieszy mnie też argument o pogromie Lwowskim skoro współpraca Żydów z Ukraińcami była jego bezpośrednią przyczyną, warto również wspomnieć,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@knur3000:

>Pytam bo pamiętam że Muzułmanie z Bliskiego Wschodu nie byli tu kochani w 2015/16 więc jestem ciekaw na ile was już przekabacili sycącym kebabem.

Nadal nie są, ale w starciu z tym sztucznym tworem ktore żyje w tak ścisłej symbiozie z USA że ten région jest jednym wielkim pobojowiskiem, a terytoria pejsów sukcesywnie rosną od oficjalnego uznania zagrabionych terenów za państwo, dopinguje kebabom.
Z kebabami będzie łatwiej się rozprawić, najpierw
źródło: comment_16208279203iFYj9Rxxq3DjKgXKMIO6M.jpg
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@knur3000: Po co wybierać mieszkając w Polsce? Te nacje mają swój kontynent i niech tam się naparzają.
Polska z tak niskim socjalem i bez historii w okresach kolonizacji ma bardzo mały związek z arabami których swego czasu Chrobry przegonił pod Wiedniem.
Żydzi, natomiast do dziś mają do nas, nieuzasadniony uraz po Drugiej Wojnie Światowej