Aktywne Wpisy
Potworek69 +4
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
PiSowski nowotwór, to co najmniej kilkaset tysięcy ludzi: od gmin i platform cyfrowych dla pisowskich studenciaków po ministerstwa i spółki skarbu państwa. Co najmniej milion ludzi - jak nie więcej - żyje obecnie, bo ktoś w ich rodzinie ma ciepłą posadkę powiązana z większą bądź mniejszą przynależnością do PiSu.
I teraz pytanie. Naprawdę uważacie, że Kaczyński i te dwa debile mogą sobie pozwolić na gigantyczne ryzyko w postaci przyśpieszonych wyborów, w których prawdopodobnie #!$%@? z kretesem za wyrzucenie do kosza 750 mld z UE - oraz, że odbyłby się one gdyby nie ta "naiwna" Lewica?
Zastanawia mnie, kto tu jest tym naiwnym, jeżeli nie dostrzegacie, że opozycja w postaci Platformy, to od sześciu lat największy garb na drodze do demokratycznego obalenia rządu?
Śmieszy mnie wasza naiwna wiara w partię, która rządząc 8 lat w ogóle dopuściła do tego, aby zamordyści z PiSu doszli do władzy + w żaden sposób nie przygotowali na tę potencjalną okoliczność państwa. W nieudaczników, którzy już kilkanaście razy storpedowali możliwość demokratycznego obalenia rządu. Do czegokolwiek się dotkną to psują, a połowa kraju ich nienawidzi tak jak wy PiSu, bo za ich czasów żarli tynk ze ścian, a oni mieli to w dupie.
Jeżeli ktoś ma liberalne poglądy - to ok. Mnie jako socjaldemokratę łączy z wami to, że również chciałbym, aby w Polsce był rząd respektujący demokrację. Po prostu im szybciej zrozumiecie, że Platforma i ten post-balcerowiczowski twór, którego twarzą był Petru, a obecnie śmiechu warta Lubnauer, nie zaprowadzą was donikąd, tym lepiej dla nas wszystkich oraz dla demokracji w tym kraju.
#neuropa #antykapitalizm #4konserwy #bekazprawakow #bekazpisu #tvpis
Warto również dodać, że platformersi to zwyczajne konserwy, co pokazywali wielokrotnie podczas swoich rządów. To nie jest opcja, której warto zaufać.
Zgadzam się trochę z nimi, że Lewica może nie postąpiła rozsądnie, ale ta cała sraczka i święte oburzenie, że partia z 9% poparcia nie zapytała o zdanie partii z 15% poparcia to jest taki absurd, że aż szkoda gadać. xD
Chociaż zdenerwowałem się na Lewicę za ten ruch to
Również uważam, że Hołownia jako rebranding Platformy, którego ludzie jeszcze na razie nie-nienawidzą, to jedyna opcja, która może zagrozić rządom PiS.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
edit.
Taki jest właśnie poziom debaty na wykopie od jakiegoś czasu. Aż tęskno za 2015 rokiem, kiedy anty-pisowców było tu niewielu, ale reprezentowali pewien poziom.
Zresztą chyba najlepiej wyjaśnił to Fogiel w legendarnym cytacie:
@Kjedne: Chyba nienajlepiej o kondycji polskiej opozycji świadczy fakt, że przewodniczącym nowoczesnej jest jakiś noname, którego nikt przedtem nie kojarzył.
@Kjedne: a kogo normalnego obchodzi kto ten plankton ogarnia?
@Zgrywajac_twardziela: XDDDD stalinowską PO, co się będziesz w półśrodki bawił?
@Tywin_Lannister: To jest chyba największy fikołek w historii politycznej dysputy, serio. Za każdym razem jak go czytam, to śmieję się na głos. Pamiętam, jak raz jakiś #!$%@? konfiarz napisał, że platforma to 100x gorsza partia bo... spowodowała, że PiS doszedł do władzy XDDD Przecież to jest backflip 1440