Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Zgwałciłeś, zabiłeś, pobiłeś, potrąciłeś, okradłeś - masz prawo do obrony, być może nawet zostaniesz uniewinniony i nie poniesiesz konsekwencji. Nawet jeśli zostaniesz skazany masz prawo się odwołać, ew. po odbyciu kary wrócisz do normalnego życia.

Wziąłeś kredyt, w tym czasie twój pracodawca przestał ci płacić pensję - dla BIK i banków, mimo że cały kredyt zamknąłeś w terminie - jesteś potencjalnym złodziejem i oszustem, nie dostaniesz nawet małej pożyczki do końca życia (banki czesto przechowują to co pobrały z BIK o wiele dłużej w sposób niejawny). Bez prawa do obrony swoich racji zostaniesz wykluczony z dostępu do usług finansowych na wiele lat lub całe życie.

#banki #finanse #firstworldproblems #boldupy #przegryw
  • 7
  • Odpowiedz
  • 4
@PanBulibu: dane o spłaconych kredytach są przechowywane max 5 lat.
Można usunąć informacje o zamknietych kredytach z BIK - nawet te splacane z opóźnieniem. Nie zawsze się udaje ale z mojego doświadczenia w 80% tak.
Nawet jak były opóźnienia po 90 dni, bywało że się takie rzeczy z BIK usuwało.

A analogia odbycia kary więzienia i powrotu do społeczeństwa(wiesz że ta osoba już zawsze będzie karana?) Jest upadłość konsumencka ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@KromkaMistrz: Wiesz, ja nie chcę i nie potrzebuję zgłaszać upadłości. Wszystkie kredyty, które miałem ostatecznie uczciwie i bez straty dla wierzycieli (również w terminie) spłaciłem.

Niestety mam hipotekę. Ją również spłacam od 4 lat prawidłowo ale w 2016 r. miałem problemy ponieważ kobita przez prawie pół roku nie dostawała pensji i sądziła się o kasę pracodawcą - ale teraz ten syf wisi w BIK i będzie wisiał kolejne prawie 20
  • Odpowiedz