Wpis z mikrobloga

#excel #pracbaza

Siemanko Excelowe Mireczki.
Od kilku lat raz na jakiś czas staję przed tym samym problemem, którego nie potrafię rozwiązać - może ktoś z Was będzie miał jakiś pomysł

Skonsolidowana tabela przestawna.

Wszystko jest spoko do czasu, aż wysyłam plik komuś, kto ma inną wersję językową excela niż moja.
Ten typ tabeli sam nadaje nazwy poszczególnym polom - Row, Column, Page. Wysyłam to komuś, kto ma wersję polską i tabela mu się rozjeżdża, bo w jego wersji pola nazwane są Wiersz, Kolumna itd.
Pracuję w międzynarodowej firmie, a pracownicy nie są na wysokim poziomie jeżeli chodzi o użytkowanie excela. Wymuszenie na nich używania wersji angielskiej nie wchodzi w grę.
pomaranczkawcurry - #excel #pracbaza

Siemanko Excelowe Mireczki.
Od kilku lat raz...

źródło: comment_1619690226FsHpDi04PfAGnvTvgTlOC8.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No to mają problem xD przecież to nie twoja wina że używasz programu w international language. Niech sobie radzą ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@pomaranczkawcurry: baza na serwerze (postawcie sobie nawet accessa na współdzielonego dysku w firmie, każdy dostaje excela jako plik klient, zmienisz w bazce, zmieniaja im się dane w źródle do pivota wiec pivot się odświeża i zrobione. Chyba ze chodzi o ogólna zasadę wysyłania różnych rzeczy a nie ciagle tego samego to wtedy nie wiem.
  • Odpowiedz