Wpis z mikrobloga

Moje konto samo lajkuje jakieś podejrzane komentarze ludzi których nie znam i nawet nie mogę zobaczyć jaki to komentarz, jest tylko opcja unlike. Nie mam chyba żadnego wirusa, nigdy nie klikałem w jakieś głupie linki czy opcje, umiem w internet. Konto już od lat wyczyszczone, żadnych polubionych stron, w żadnych grupach nie jestem, żadnych aplikacji, całą aktywność fb poza portalem mam zablokowaną. Właściwie to od niedawna (ze 2 tyg) mam konto odblokowane bo tak zawsze zdezaktywowane i raz na 2 tygodnie-miesiąc się logowałem żeby zobaczyć co i jak i potem znowu dezaktywowałem. Potrzebny mi był tylko messenger ale ostatnio okazało się że jak mam zdezaktywowane konto to nikt nie może do mnie nic napisać, za to ja do ludzi już tak. A oni nie mogli mi odpisać. Więc odblokowałem i teraz jakieś lajkowanie komentarzy o 6 nad ranem gdy na pewno nie korzystałem z fb. Jeżeli chodzi o aktywne sesje to nikt mi się na konto nie #!$%@?ł, są tylko aktualna sesja i messenger na telefonie.
#facebook
  • 8
@ewakuacja_z_europy: ale jak toooo :o
ale to widzisz w dzienniku aktywności czy gdzie?
może ten czas np. 6 nad ranem to nie czas zalajkowania tylko czas kiedy ktoś coś dodał? mi się zdarzało lajkować losowe rzeczy przy przeglądaniu, jakieś komentarze pod postami na grupach też
masz zalajkowane coś co widziałeś, czy jakieś rzeczy których nawet nie przeglądasz np. yyyy szminki i kojce dla psów?
To globalny błąd fejsa. Są to stare komentarze/lajki itd., które teraz z jakiegoś powodu wskakują na górę dziennika aktywności z obecną datą. Żaden wirus, żadne włamanie. Na pewno irytujące, bo człowiek chciałby wiedzieć skąd takie coś się bierze. Na bank za jakiś czas będzie to ładnie wytłumaczone.
@PyraPrzeznaczenia: tak, w activity log. Fb pokazuje czas twojej reakcji, czyli ja niby polajkowałem jakiś komentarz którego nie mogę nawet sprawdzić, jest tylko opcja unlike. Obcy ludzie, ale pewnie też w jakimś botnecie. Ostatnio coś oprócz zdjęcia znajomych to ja zalajkowałem sam z siebie w 2015 xD
@ewakuacja_z_europy: a jakiego typu to są treści w historii polajkowań?
też dziwne, że nie da się sprawdzić
może spróbuj wejść na przeglądarce i kliknąć w pasek
bo w trzech kropkach po prawej jest tylko opcja unlike, ale jak klikniesz w pasek to Cię przeniesie do treści
@lexperfecta: Ja tak tylko opiszę dla potomnych, którzy tu zajrzą. Nic złego z Waszym kontem się nie dzieje w sensie włamania. Dla spokoju ducha można wyszukać sobie tych ludzi/strony i zajrzeć głębiej w pamięć czy aby na pewno się ich nie kojarzy. Konsultowałem z koleżanką, której podobno skomentowałem niedawno fotkę, powiedziała że nie otrzymała takiego powiadomienia. Stare dane sobie latają i tyle. Możecie usuwać z dziennika aktywności - zawsze mniej interakcji