Wpis z mikrobloga

Sytuacja w Polsce w sprawie lockdownu podzielona na województwa z podziałem na kolory. (Otwórz w nowej karcie.)

Tag do obserwowania -> #liczymylockdown

Na niebiesko pokolorowane ostatnie 7 dni.

Plus przy pierwszym komentarzu -> zawołam do następnego

Tabela zawiera średnią kroczącą (7 dniową)

Pełna tabela:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P5lGkYE2ZFPqVXoqoTxvcd9m9hkB2ZP-XA4a-uAXgZs/edit?usp=sharing

#idziemypolockdown #koronawirus #narodowakwarantanna
Pobierz taior3 - Sytuacja w Polsce w sprawie lockdownu podzielona na województwa z podziałem ...
źródło: comment_1619340617jBxIov5JAYkLJppYNH3Zdv.jpg
  • 35
@Zona_faraona: @ziuaxa: now kiss
@ziuaxa: serio to ciężko odpowiedzieć, nieznane są wyroki rządzących. Jeśli o mnie chodzi to ja bym do tego troszkę inaczej podszedł. Napewno zacząłbym od braku maseczek na zewnątrz, w środku jeszcze jak Cie moge, ale na zewnatrz to moim zdaniem średni wymysł. Skoro kościół jest otwarty to i basen może być, też ma wysokie sufity (śmiech na sali). Mamy coraz więcej szczepień a obostrzenia stoją
@ziuaxa: @taior3: Wydaje mi się, że do 17 lub 24 maja wszystko, łącznie z siłowniami i aquaparkami już powinno być otwarte.

Napewno zacząłbym od braku maseczek na zewnątrz

No tu nie wiadomo, ta legendarna żółta strefa, o ile przewidywała otwarcie wszystkiego (z zachowaniem limitów), to jednak zachowywała maseczki na świeżym powietrzu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pewnie limity i nakaz maseczek znikną od 1 czerwca z dość
@taior3
@BobMarlej
Maseczki raczej zniosą na końcu bo sami już wprost mówią, że to nie po to żeby wirus się nie roznosil, tylko żeby wywierac presję psychologiczna i żeby ludzie pamiętali że jest "stan pandemii".
@Gluptaki
@taior3
Chodzi o wzbudzenie ciągłego lęku, niepokoju i traumy w ludziach. Wywołanie strachu. Gdyby nie maseczki większość ludzi już dawno miałaby w dupie koronawirusa i obostrzenia. A jak są maseczki to ludzie dalej o tym myślą, rozmawiają w rodzinie i słuchają newsów w TV i Radio.

Po to są maseczki - żeby społeczeństwo nadal żyło w strachu i pamiętało, że nie jest normalnie, że trzeba się bać.

I co by nie
@BobMarlej: Patrząc na vikop oraz na swoje otoczenie ilość hospitalizacji jest spowodowana szczepieniami, nawet znam przypadek księdza który po zaszczepieniu sie po 3 dniach wylądował w zakaźnym