Wpis z mikrobloga

Cześć, gram dopiero drugą ligę w poe i skończyłem już fabułę oraz odkryłem rogi atlasu. Nie do końca rozumiem przebieg late game'u i jak on działa. Aktualnie delve oraz heist + inne mechaniki mam nie zrobione. Czy powinienem się skupić teraz na całym atlasie i robić go cały czas? Czy jakoś to sobie podzielić np. jeden dzień robie delve, drugi heist itd itd. Dzięki za pomoc i w tłumaczenie konceptu "late game'u".
#pathofexile #poe
  • 11
  • Odpowiedz
@furmotion: to co lubisz. Atlas to podstawa, ale sa osoby co robia tylko delve i sa mega zarobieni, ale to trzeba daleko zejsc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja bym skupil sie na kompletowaniu atlasu, ale jak podoba Ci sie heist to jest to jedna z lepszych technik zarobku.
  • Odpowiedz
@Noggenfogger: czyli tutaj jest już wedle uznania, ale atlas to jakby podstawa? Ja aktualnie ide builedm od zizariana i mam już 4 laby zrobione i 84 lvl, czyli teraz powinienem robić atlas, a są jeszcze jakieś aspekty o któryś powinienem wiedzieć?
  • Odpowiedz
@furmotion: No atlas to podstawa żebi Ci dropiły red mapy itp. A te mechaniki to sobie po prostu wybierz co Ci sie podoba, bo nie da rady robić wszystkiego efektywnie. Jedni robią tylko end game bossy, a drudzy farmią simulacrum.
  • Odpowiedz
@furmotion: Na początku zrób sobie atlas, od rogów do środka (uważaj żeby nie zrespić tego samego conquerora 2x na tym samym regionie), potem dopiero reszte contentu która cie interesuje, głównie dlatego że przy okazji farmienia atlasu farmisz currency na builda/rogue markery na heista itp itd. Poznajesz tez mechaniki mapowe z poprzednich lig i na przyszlosc bedziesz mogl stwierdzic co interesuje cie najbardziej.

Chyba ze nie jestes graczem ktory chce sie zupelnie
  • Odpowiedz
@xtake: robiłem właśnie mapy i pojawił mi się jakiś maven i teraz mam jeszcze wielkie kółko jakby ze skill pointami, o co dokładnie z tym chodzi? Dobrze zrobilem, ze to mam XD?
  • Odpowiedz
@furmotion: Tak, to są pasywki atlasu, każdy region ma swoje, po każdej walce na arenie maven z bossami z map masz mozliwosc odebrania 2 punktów do drzewka danego regionu. Poczytaj sobie co dają odpowiednie pasywki i zdecyduj co chcesz mieć w danym regionie.

Osobiście polecam lecenie w delirium, legion, ritual / esencje (haewark hamlet) i blight, fajnie idzie przy okazji robienia mapy farmic currency

Tutaj masz liste pasywek ze wszystkich regionów
  • Odpowiedz
@xtake: mam jeszcze właśnie problem z tym co wyżej kolega podał zdjęcie odnośnie sposobu rozwijania atlasu, zaczalem z 1 watchstonem i trzeba jakby nazbierac 4, ja zaczalem valdo rest i juz uzbieralem 2 watchstone'y, tylko już nie mam praktycznie map, mam bardzo dużo, ale innych regionów i co mam teraz po prostu kupić z trade te mapy do valdo rest?
  • Odpowiedz
@furmotion: zwykle zaczyna sie od rogów zeby sustainować dobrze mapy, jak zaczniesz od środka to nic sie nie stało, uwazaj tylko zeby 2x tego samego conquerora nie zrespic na tym samym regionie i staraj sie farmic na poczatku cementery, wharf i ogolnie mapy z rogów ktore sa na srodku regionu. Mozesz tez sobie sprawdzać mapy jakie mają połączenia (co prawda dla ligi ritual, ale moze nie duzo sie zmienilo), np wharf
xtake - @furmotion: zwykle zaczyna sie od rogów zeby sustainować dobrze mapy, jak zac...

źródło: comment_1619205269jkZxGQxkEJtFISyf69yySV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz