Wpis z mikrobloga

@regos: nie mam pod ręką, ale mam w głowie
600g mąki
250ml ciepłej wody
10g drożdży (hurr drożdży to tylko 0.0000000000000000001g się używa na 2 tony mąki durr xD)
4 łyżki stołowe oliwy
łyżeczka cukru
sól

woda, pokruszone drożdże i cukier mieszasz, dodajesz mąkę przez sitko, a to jakiej użyjesz czy jakiejś zwykłej czy tej do pizzy to od ciebie zależy, możesz zrobić mix mąki manitobu z tą do pizzy jakos
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@regos: aa zapomnialem dodać protipa, jak używasz mozarelli w kulce to przed położeniem na pizze zblenduj, dzięki temu pozbędziesz się wody, bo jak tego nie zrobisz to będziesz miał błoto na wierzchu. Możesz oczywiście użyć mozarelli startej, ale ona nie ma najmniejszego podjazdu do kulki dobrej jakości, no i jak będziesz używał warzyw typu pomidor który ma dużo w sobie wody to niestety będziesz musiał oddzielić ta galaretowata część z pestkami