Wpis z mikrobloga

Dzień dobry wykopki. Obserwuje w milczeniu pojazdy po menelu (który jak wiemy nie jest częścią uniwersum dlatego tag jest nim #!$%@? z góry od dołu od dobrych 6 miesięcy) i zauważyłem, że jednym z argumentów jest jego podejście do Mario. Chodzi mianowicie, że wykorzystywał on jego uzależnienie od alkoholu i za 10zł mario jadł szwedzkie śledzie oraz paluszki solone. Oczywiście jest to skandaliczne. Dziwi mnie natomiast milczenie ogółu w sprawie relacji pomnikarz - łoś, jeden i drugi czczony na tagu jak bogowie. Przypominam jaka była sytuacja. 2-3 lata temu pomnikarz sprowadził i nagrał osobę bezdomną plus uzależnioną od alkoholu do konona pod pretekstem, że konon zapewni mu dach nad głową w zamian za pracę. Inaczej mówią niemiecki dla własnego śmiechu wkręcił bezdomnemu, że załatwia mu lokum. I nikt mi nie wkręci, że szczerze wierzył w to, że krzyś mu zapłaci za rąbanie drewka lub przyjmie pod dach przypominam mówimy o człowieku który przejadł zasiłek pogrzebowy swojej matki. Jak to jest, że jedzenie paluszków i kwaszonych śledzi wywołuje taki szał, a ośmieszanie bezdomnego na oczach kilkudziesięciu tysięcy osób mamiąc go dachem nad głową już nie? Może oprócz sztuki powinno się liczyć się coś takiego jak hmmm moralność. Jak to jest, że płacenie osobie uzależnionej za pracę alkoholem jest na wykopie przemilczane, a istnieje wręcz jakaś zwierzęca nienawiść jak u orwella, że menel brał 70% za kręcenie warmiaka? Jak to jest, że menelowi wytyka się, że nie zrobił nic w sprawie nera (to zupełnie jak hmmm wykopki z tagu, policja czy zieloni w białymstoku przez lata), a nikt nie zwraca uwagi na to, że błogosławiony redaktor mocno przyczynił się do tego, że dwóch takich ludzi którzy nie dają sobie rady sami ze sobą przyjęli żywe stworzenie pod dach. Tak tylko pytam z ciekawości.
#kononowicz #patostreamy
Pobierz KrzysztofSuchodolski - Dzień dobry wykopki. Obserwuje w milczeniu pojazdy po menelu (...
źródło: comment_1618856474Ws46fM6DG5Mbavq1LZrRhk.jpg
  • 14
@KrzysztofSuchodolski: A i może zaznaczę zawczasu nie jestem fanem jareczka, nie wpłacam mu kasy donejtami, nie należę do opus dei oraz tajnych grup bobolackich na fb. Jestem zwyczajnym widzem który zastanawia się dlaczego tag jest #!$%@? człowiekiem który od roku nie był na szkolnej i są wyciagane mu brudy (słuszne), a równocześnie walony jest koń do redaktora (w duże mierze przez nowoszkolnych którzy ledwo pamiętają czasy przed erą lajtów) i traktowany
@KrzysztofSuchodolski: a czego ty oczekujesz od bialoruskiego plebsu
nie chce mi sie wklejac tego rafonixa jeszcze raz ale to co on kiedys tam gadal jak jeszcze byl takim bieda ytberem jak jareczek to to wszystko prawda, ten osrodek w ktorym byl to przeciez na boboli, jakies moze 100m od knura i z 20m od menela. rafonix tam siedzial dopuki tego osrodka te patusy nie podpalily.

to jest wlasnie ta rzeczywistosc marjo,
@KrzysztofSuchodolski: myślę że odpowiedź leży w zakresie wiekowym, ci co oglądają jarosława muszą być stosunkowo młodzi... "domniemywam"
Co do zapicia się łosia, to była kwestia nie uniknienia, ale było to pozbawione godności wykorzystanie go w celach robienia wyświetleń, i zarobków...
Pamiętam jakiś czas temu był taki pan Wiesiek Wszywka, gdzie też było wykorzystywane jego uzależnienie do %%
,ale typ prowadzący cały kanał ogarną się i pomógł Wiesiowi jak trzeba było, a