warto probowac uwarzyć swoje piwo? widze takie zestawy jak np twojbrowar gdzie proszek sie kupuje i samemu wszystko ogarnia. Dobre to? #browarnictwo #browar
@trybik555: Wszystko dobre co daje Ci nowego skilla. Jak uwarzyłem swoje pierwsze piwo z konserwy to smakowało mi lepiej niż wszystkie koncerniaki i krafty razem. Niebo w ziemi #pdk
@trybik555: Wszystko dobre co daje Ci nowego skilla. Jak uwarzyłem swoje pierwsze piwo z konserwy to smakowało mi lepiej niż wszystkie koncerniaki i krafty razem. Niebo w ziemi #pdk
@trybik555: jak robisz z gotowych zestawów to pewnie ze warto. Ryzyko jest tylko przy swoich recepturach, może być wtopa ( ͡°͜ʖ͡°) a jeżeli zadbasz o dezynfekcję i wszystko zrobisz tak jak należy to będziesz zadowolony
@trybik555: ja zaczynałem od zacierania ze słodów, kupowałem zestawy na alepiwo.pl Ogólnie te brewkity z puszek mają instrukcję co jak robić, ale dokładnie nie powiem jak to wygląda bo z nich nie robiłem.
@trybik555: chwilę już piwa nie robiłem ale tylko słody :) więcej kontroli nad smakiem, do tego sam mogę układać czy modyfikować receptury. Chociaż te gotowe z puszek ponoć też nie są złe, na początek żeby obczaić co i jak myślę że spokojnie się nada
Konserwa ma recepturę jak ją warzyć, tak jak mówi @Anhed: . Potrzebujesz tylko garnek do rozpuszczenia koncentratu, cukier i pojemnik do fermentacji (20 litrów warki = 25/30 litrowy pojemnik).
Jak będziesz chciał zacierać, to możesz albo poszukać receptur w necie i pościągać potrzebne składniki, albo kupisz w necie gotowe zestawy. Tyle, że wtedy musisz trochę
Jak uwarzyłem swoje pierwsze piwo z konserwy to smakowało mi lepiej niż wszystkie koncerniaki i krafty razem. Niebo w ziemi #pdk
Jak uwarzyłem swoje pierwsze piwo z konserwy to smakowało mi lepiej niż wszystkie koncerniaki i krafty razem. Niebo w ziemi #pdk
Ogólnie te brewkity z puszek mają instrukcję co jak robić, ale dokładnie nie powiem jak to wygląda bo z nich nie robiłem.
Chociaż te gotowe z puszek ponoć też nie są złe, na początek żeby obczaić co i jak myślę że spokojnie się nada
@trybik555: Co nie kupisz będzie dobrze.
Konserwa ma recepturę jak ją warzyć, tak jak mówi @Anhed: . Potrzebujesz tylko garnek do rozpuszczenia koncentratu, cukier i pojemnik do fermentacji (20 litrów warki = 25/30 litrowy pojemnik).
Jak będziesz chciał zacierać, to możesz albo poszukać receptur w necie i pościągać potrzebne składniki, albo kupisz w necie gotowe zestawy. Tyle, że wtedy musisz trochę