Wpis z mikrobloga

@arinkao Kapusta czerwona surowa czy na gotowana? Bo słyszałem nigdy nie robiłem takiej surówki, ale słyszałem że kapustę czerwoną trzeba ugotować albo podsmażyć, bo inaczej jest niedobra.
  • Odpowiedz
@jarosz99: Surowa, to surówka. Wiesz że sama też po raz pierwszy ja robiłam bo zawsze gotowałam czy obsmażałam? Polecam naprawdę, zajebista.

Żeby każda surówka była smaczniejsza smaki muszą się przegryźć w lodówce min. 30 minut. Oczywiście szczelnie zamknięte bo lodówka wysusza.
  • Odpowiedz
Koszty wyceniamy na 7,50 pln


@Blueweb: Nie wiem czy nie mniej ;))
Ale koszt mojej pracy to co najmniej 200zł, zwłaszcza jak na koniec sama ogarniam cały burdel w kuchni. Robię to jednak charytatywnie bo mnie odstresowuje.
  • Odpowiedz
@sylar_001: Jęczmienna, zmieszałam ją z tym sosikiem pieczeniowym ze schabu. Na szybko lubię do takiej kaszy dodać trochę ziół, sól i ajwar (przecier z papryki i bakłażana którego i tak nie czuć) albo swój przecier z papryki który robię na jesień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz