Aktywne Wpisy

LuckyStrike +34
#chiny Przejechanie 10.5 tysiąca kilometrów kosztowało mnie po przeliczeniu: 695 złotych. https://en.leapmotor.com/C01-Excellent
A wy co? Nadal 15 letni VW od Turasa z Niemiec i ruska ropa od Obajtka kupiona z Indii? xD Nawet mi was nie żal. Nie zapraszam do dyskusji. #motoryzacja #bekazpodludzi #tosachiny
A wy co? Nadal 15 letni VW od Turasa z Niemiec i ruska ropa od Obajtka kupiona z Indii? xD Nawet mi was nie żal. Nie zapraszam do dyskusji. #motoryzacja #bekazpodludzi #tosachiny
źródło: IMG_0240
Pobierz
KosmicznyPaczek +244

źródło: comment_1618154538oeOwOZtKoPPtpH4xodGYJp.jpg
PobierzTL;TR
Już lepiej patrzeć na Liquid, który ma CT, Lightninga i inne rzeczy.
liquid jest scentralizowany i nie jest bardziej anonimowy od Monero koniec kropka, a jeżeli tak nie jest to to wykaż, bo ja też mogę napisać że słyszałem jak zabawiasz się z kolegami straponem na showupie, no ale
raczej federacja, w każdym razie duży krok do przodu względem trzymania BTC "na giełdzie"
jest wybitne, żadne L1 nie da praktycznie nieskończonej ilości transakcji
@taksanski_widelec:
@decentralizacja: zwał jak zwał, nad siecią ma władzę X podmiotów, które mogą zrobić wszystko gdy będą miały odpowiednią większość, użytkownicy sieci nie mają się nawet jak przed tym obronić
@decentralizacja:
- musisz być cały czas online
- musisz otworzyć kanał do mikropłatności za nie mikropłatnościową kwotę
- jak środki się skończą musisz jakoś kanał doładować, lub otworzyć nowy
@atari_xd: no wiem że jesteś. jeszcze usuń konto i będzie git
@taksanski_widelec
nie musisz.
W momencie odbierania musisz być - ale zazwyczaj jesteś jesteś online skoro albo jesteś e-sklepem albo właśnie z klientem obgadałeś płatność.
Do większości usecase to nie problem.
I w ten sposób
@taksanski_widelec: no i?
99.99% transakcji i tak odbywa się w pewnie <50 podmiotach, ogólnie onchain, w każdym coinie (a w ALTach jeszcze godzej) i co z tego?
Umiesz uargumentować tego chochoła, co się niby strasznego dzieje? Decentralizację nie robi się dla sztuki tylko w konkretnym celu. A zresztą to klasyczna federacja a nie żadna centralizacja.
@taksanski_widelec: xd
1) nikt nikogo nie pyta o KYC aby otworzyć kanał LN
2) jest to 100% automatyczne, w wielu walletach w ogóle bez interwencji użytkownika - prawie tak samo dobrze mogli by chcieć KYC aby przyjąć TX do swojego mempool.
Powtarzasz FUD stworzony przez shitcoinerów, ale jak widzisz każdy z nich się rozpływa po krótkiej analizie.
2b) gdyby jednak był jakiś problem (co jest bardziej problemem w systemie prawnym), to kwestia prosta - nie ma żadnego problemu aby powstały alternatywy, tak samo jak