Wpis z mikrobloga

@eM-Ka: Multum. Walka Jacka z Lovejoyem w jadalni 1. klasy (przez którą Lovejoy ma potem rozciętą głowę w scenie przełamania statku), scena jak Izydor Strauss próbuje przekonać swoją żonę do wejścia do szalupy (w oryginale jest tylko scena ich śmierci pokazana), scena szału Rose wyjaśniająca czemu postanowiła się zabić czy bardzo ciekawie pokazana przepaść klasowa gdy Rose schodzi na pokład 3 klasy by podziękować Jackowi za ratunek ;).

I scena ze
@taki_tam_ktos: O #!$%@?. Ale scena dobra. Dzięki, nie wiedziałem o tym. Faktycznie, sporo tych scen wyciętych.

W jednej z ostatnich scen widzieliśmy ukrywającą się przed Calem (Billy Zane) Rose (Kate Winslet). W usuniętej scenie z Titanica widzimy zaś wycieńczoną i pozbawioną nadziei Rose. W kadrze pojawia się również oskarżany o katastrofę statku J. Bruce Ismay (Jonathan Hyde). Ismay musi tu spojrzeć w oczy ocalonym, którzy w katastrofie utracili swoich najbliższych.

Na
@eM-Ka: Z takich 'lżejszych' usuniętych scen dobra jest ta, gdzie zaraz po uderzeniu w górę lodową Jack wychylając się za burtę próbuje coś dotrzeć w poszyciu statku, a Rose mu lód za koszule wrzuca xd.

Ech, jak się żółtki w końcu uwiną z tą repliką, to będę jednym z pierwszych, którzy bilet zamówią. Zwłaszcza, że ponoć ma 3 tys. zł wynosić za trzecią klasę z Southampton do Nowego Jorku. Za taką
@taki_tam_ktos: Też bym chętnie się wybrał. A kiedyś zdaje się był projekt stworzenia pokładu Titanica do przechadzania się w goglach VR.

Wiesz coś o tym?

A, no i masz może jeszcze te napisy robione przez siebie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@eM-Ka: Mam, ale komp już wyłączony. Rano Ci na priv podeślę, a jakbym nie podesłał, to się upomnij :).

A co do vr, to pewnie Titanic: Honour and Glory. Na ten moment dalej maks na co można liczyć, to demo. Prace idą wolno, ale to co wrzucają robi wrażenie.

A no i samo demo ograłem już sobie w vr. Wrażenie spore, bo bardzo fajnie oddaje wielkość tego statku, czego ani na