Wpis z mikrobloga

@johnmorra: No to ser dawaj mozarellę w kawałkach a nie goudę na tarce, podsyp semolina i trochę poruszaj na łopatce zanim zrzucisz na kamień. Papier moim zdaniem Ci zniszczy cały sens kamienia bo wilgoć nie będzie uciekać i będziesz mieć pizzę kapeć. Zostaw brzegi większe.
@johnmorra: Ja zawsze nagrzewam kamień ok 1:30 zanim połoze placek. Po tym czasie na gorze jest tylko trochę popiołu po poprzedniej pizzy i #!$%@? to i mam czysty kamień. Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby papier dawać ale spróbuj sobie.
@johnmorra na luzaku, mam tak samo usyfiony kamień. Zeskrob szpachelką co możesz, ja nawet nie wypalam tego. Nic nie przylega, dajesz podsypki i jest gitara. Ja też mam grubą łopatę, po prostu oprósz ją mąką, placka też i będzie elegancko się zsuwać.