Aktywne Wpisy
sawardega +104
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
Siemka.
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Potrzebuję na już około 10 tysięcy złotych. Jeśli chodzi o dochód to mogę to spokojnie wziąć nawet na kilka wyższych rat, rzędu 1,5 czy 2 tysiące zł miesięcznie (a nawet i więcej, ale tutaj już bank nie przełknie - część kasiory dostaję z hehe szarej strefy i tego nie udokumentuję, więc dla potrzeby bankstera przyjmijmy, że oficjalnie mam tylko 5 tys. netto miesięcznie).
Zastanawiam się nad zwykłą pożyczką, a limitem odnawialnym. Mam konto w ING i w PKO, z czego wypłatę i w zasadzie wszystkie wydatki idą przez ING (PKO leży od dawna nieużywane, więc nie mają tam żadnych operacji bankowych - w razie czego, bedą więc potrzebowali oświadczeń / zaświadczeń / wyciągów z innego banku).
Co byłoby bardziej korzystne, tak czysto teoretycznie i na oko? W pożyczce w ING koszt całkowity kredytu był śmiesznie niski, znowu warunki jako takie IMO lepsze w limicie odnawialnym - banku nie interesuje skąd mam pieniądze na spłaty i kiedy to robię, mogę więc #!$%@?ć dwie transze po 5 tysięcy (plus za odsetki) z kasy na czarno i mieć wszystko spłacone, gdzie w zwykłej pożyczce są harmonogramy - nie wiem więc jak z nadpłatą rat i czy będzie to opłacalne bardziej niż spłacanie co miesiąc mniejszych kwot. W zasadzie chcę to właśnie spłacić w 3-4 miesiące, gdzie z oczywistych względów nie mogę tego zadeklarować we wniosku i muszę brać na dłuższe okresy. Punkt wyjścia jest jednak taki, że chcę to spłacić wcześniej.
Co mirki polecają z doświadczenia? A może są inne, w miarę przystępne i fajne sposoby na taki szybki zastrzyk gotówki, z wyłączeniem francuzów w gumie i providentów?
Znajomy biznesmen ostatnio opowiadał ze #!$%@?ł rękę i nie mógł się dopchać do szpitala, więc został tylko prywatny - rachunek 30 tys złotych xD #!$%@?,