Aktywne Wpisy

DonGebels +62
Ktoś wie jak dokładnie działają ci #frajerzyzmlm ?
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
źródło: be8e40493ade9d3c7eb603774754770c20c9c66a33cd66e5e3eaf1ceaeecf3fa
Pobierz
Nowa_Zielonka_ +93
#chwalesie
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś

#ukraina #ukrainiec #polska #ekonomia
Nadal wiekszosc przybywa sezonowo na krótkie zezwolenia na prace a potem musza wracac, Rosnie jednak ilosc z paruletnim prawem pobytu. Liczba Ukrainców troche chyba spadła przez pandemie.
Ci którzy sa od kilku lat szukaja niekiedy możliwosci dalszej emigracji do
w dodatku rozmawiać z ukraińcem/białorusinem można tylko z pozycji siły albo pieniądza bo tak są nauczeni u nich w krajach, nie ważne że masz coś ciekawego do powiedzenia, jak gość nie czuję się od ciebie gorszy to cię nie będzie słuchał bo tak to działa na wschodzie
w dodatku w pracy są często nie efektywni i z obserwacji różnych forów i grup na facebooku można dojść do wniosku że gdy zobaczą że w pracy jest możliwość opi3rdalania się to będą to robić często tłumacząc się że oni nie panimaju po polskiemu, w rezultacie w zakładach pracy nikt nie chce z nimi pracować albo jest na tyle głupi że robi z nimi w zespole za tyle samo $ a roboty robi 150% więcej,
dodam że np. średnia produktywność pracownika na ukrainie jest 5 krotnie niższa niż średnia unijna i nie wynika to tylko z braku specjalistycznego sprzętu w niektórych dziedzinach, przekraczając granicę za wiele się to nie
Dodam tylko, że w niektórych bankomatach już pojawia się menu po ukraińsku/rosyjsku. To zaczyna być wkurzające.