Wpis z mikrobloga

@Denarr największy pump jest tam gdzie jest nisko i tego nie przewidzisz, pewnie coś na NC - może Bras, bo ostatnio spadł na ryj?
Stabilne wzrosty widzę na POLIMEX, Mirbud, Tim, PKNORLEN, Lotos, Comp, w dłuższej perspektywie TSG.
  • Odpowiedz
@mathmed: niestety nie ma tam newconnect, nawet z GPW nie ma wszystkich spółek, tylko wybrane.
@Denarr: w testowej ładowałem się w pompy na mabionie i biomedzie, natomiast bałem się kupić i zostawić na dłużej, co w sumie zaplusowało, bo udało mi się ominąć parę spadków. Niestety ominęły mnie też gap upy, ale nawet w ciągu dnia taki biomed potrafił wykręcić ładne 20% jeśli wbiłeś się koło 10 rano. Sam mam
  • Odpowiedz
@: Nie ma dźwigni ani shortów, dodatkowo jest zapis w regulaminie "W pierwszym miesiącu Uczestnicy będą inwestowali w akcje spółek wchodzące w dniu rozpoczęcia Gry w skład indeksów WIG20 i mWIG40
oraz w ETF-y" w drugim dochodzą jeszcze kontrakty terminowe.
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: Gdzie można sprawdzić jakie spólki są dostępne w konkursie? Moją uwagę przykuł Stalexport, który ma w planach wypłatę wysokiej dywidendy. Kupno zaraz po rozpoczęciu konkursu, a sprzedaż dzień później czyli w ostatnim dniu zakupu z prawem do wyplaty dywidendy.
  • Odpowiedz