Wpis z mikrobloga

@majzter Klich jest teraz kompletnie bez formy, stracił miejsce w 1 składzie Leeds, za to Zielu błyszczy w Napoli. Naprawdę nie rozumiem jaki jest jego problem, że w kadrze nie potrafi zagrać dobrego meczu xD
  • Odpowiedz
  • 12
@biendolka a no taki, ze jak gra w Napoli to przeciwnicy nie mogą tylko jego kryć bo jest 9 innych w polu, ktorzy maja wysoki poziom i potrafia cos zagrac. W reprze natomiast przeciwnicy rozpracowuja nas i wiedza ze wystarczy blokowac Lewego i Ziela i tam nie ma kto grac :/ Dzisiaj przeciez zawsze trzech do niego doskakiwalo to jakie on niby mial miec statystyki?
  • Odpowiedz
A może jakieś statystyki wychodzenia na dobrą pozycję? Bo do podania w tył i stania w miejscu każdy jest pierwszy, ale gdy trzeba sie pokazać do gry lub spróbować rozerwać obronę rywala to chętnych nie ma.
Nie twierdzę, że Zieliński zagrał w tym meczu dobrze. Natomiast trzeba wziąść poprawkę na to w jaki sposób drużyna atakowała i czy w tych warunkach ofensywny pomocnik ma w ogóle jakieś opcje w rozegraniu piłki.
W
  • Odpowiedz
@majzter: Popieram! @lohmeyer: Tzn. ustawiał się bardzo dobrze i koledzy już mu nie podają? Zieliński jest nierówny jak boiska B klasy. Niby drybler, niby świetny przegląd pola ale żeby chociaż popisywał się tymi umiejętnościami podczas gry ze słabeuszami. A on ani z topowymi drużynami, ani z dziadami nie prezentuje nic. Holuje piłkę, odda do obrońcy, zrobi kółko, znów zwolni i tak cały czas. Warto nadmienić, że orłem w
  • Odpowiedz
@wy-za-od-kop: o to mi właśnie chodzi. najbardziej bawi mnie jak ktoś wyskakuje z tekstem W NAPOLI GRA DOBRZE xD mam nadzieje żę kiedyś ludzie zrozumieją że to nie ma nic do rzeczy
  • Odpowiedz
@wy-za-od-kop: Chodziło mi o grę bez piłki jego partnerów. A przegląd pola to umiejętność dostrzegania dostępnych opcji. Co Zielińskiemu po niej jesli tych opcji po prostu nie ma w tym zespole?
  • Odpowiedz
@majzter: A ja mam nadzieję, że kiedyś ludzie zrozumieją, że pojedynczy piłkarz nie zmieni oblicza zespołu. Messi w Argentynie (która przecież ma dobrych piłkarzy) to też nie ten sam Messi co w Barcelonie, ale nikt zdrowy na umyśle nie pomyśli wyrzucić go przez to ze składu.
Naprawdę myślicie, że Napoli to frajerzy że mu płacą i dają grać? Albo że Polska ma jakieś alternatywy na tej pozycji, które zmieniłyby oblicze
  • Odpowiedz